Fabian Birău vrea să câştige cu Remat Zalău primul titlu naţional din carieră: „Am ales Remat Zalău, pentru a deveni campion naţional”

Printre achiziţiile făcute de campioana Remat Zalău în această vară se numără şi fostul centru al echipei CVM Tomis Constanţa, Fabian Birău. După şase sezoane petrecute în campionatul Franţei, la Avignon Volley Ball (2005 – 2008) şi Nice Volley Ball (2008 – 2011), voleibalistul român a ales anul trecut CVM Tomis Constanţa, grupare cu care spera să obţină primul titlu naţional din carieră. Însă, în finala campionatului, constănţenii au întâlnit CS Remat Zalău, în faţa căreia a pierdut toate cele trei partide disputate, Fabian Birău devenind doar vicecampion cu Tomis Constanţa.
Neavând câştigat niciun titlu de campion, Birău a decis să se transfere în această vară la tripla campioană Remat Zalău. Motivul a fost unul simplu: „Am ales Remat Zalău, pentru că vreau să devin campion al României”, ne-a declarat fostul jucător al Tomisului.
Voleibalistul în vârstă de 31 de ani îşi doreşte ca noua sa echipă să aibă o evoluţie cât mai bună şi în Champions League, chiar dacă nivelul va fi unul mult mai ridicat decât în campionatul intern. „Când spui Champions League te gândeşti la cea mai importantă competiţie intercluburi, indiferent de sport. Sperăm să facem o figură frumoasă, mai ales că pentru echipa din Zalău nu este prima participare în această competiţie”.
Exceptându-l pe voleibalistul maghiar Peter Nagy, care va ajunge la Zalău abia la mijlocul acestei luni, campioana Remat s-a pregătit în efectiv complet doar două săptămâni, după încheierea acţiunii echipei naţionale a României, care a participat luna trecută la turneele preliminare pentru calificarea la Euro 2013. „Nu am avut prea mult timp la dispoziţie pentru a ne pregăti împreună, dar lucrurile încep să meargă tot mai bine. Îmi place atmosfera de la echipă. Este un colectiv frumos, care cred că poate obţine la finalul sezonului un nou titlu naţional”.
La fel ca şi colegii săi, şi centrul campioanei Remat este dezamăgit de faptul că echipa zălăuană nu se poate pregăti nici acum în Sala Sporturilor din Zalău, a cărei recepţie este programată abia pentru data 12 octombrie. „Păcat că nu ne putem pregăti în Sala Sporturilor. Am înţeles că nici meciul cu Piatra Neamţ (programat în 13 octombrie, n.r.) nu se va juca la Sala Sporturilor. Este păcat, pentru că acest lucru ne-ar putea afecta jocul echipei”, consideră Fabian Birău.
Fabian Birău va avea şansa de a fi din nou coleg de echipă cu libero-ul Adrian Feher, cu care a mai evoluat la Petrom Ploieşti, în perioada 2003 – 2005, în primul an câştigând Cupa României cu formaţia ploieşteană.
Remat Zalău va întâlni în prima etapă a Diviziei A1, în deplasare, SCMU Craiova, iar în Liga Campionilor va debuta în data de 23 octombrie, pe teren propriu, în faţa italienilor de la Bre Banca Lannutti Cuneo.
Din Grupa G mai fac parte polonezii de la Asseco Resovia Rzeszow şi francezii de la Arago de Sete.

Marius Morar

Leave a Comment