Duel sălăjean deasupra fileului

Aurel Vlaicu: “Va fi un meci al ambiţiilor”

Mircea Abraham: “Jocul cu Zalăul va fi mai greu decât cel cu Tomis Constanţa”

Sâmbătă, ora 18, Sala Sporturilor din Zalău
CS Volei Municipal Zalău – CS Phoenix Şimleu Silvaniei

Etapa a IX-a din Divizia A1 la volei masculin a programat şi duelul dintre cele două reprezentante ale Sălajului, CS Volei Municipal Zalău şi CS Phoenix Şimleu Silvaniei. Chiar dacă, în opinia multor specialişti este considerat un derby local, având în vedere loturile celor două echipe, dar mai ales poziţiile acestora din clasament, formaţia de la poalele Meseşului este favorită certă în disputa de sâmbătă.
CS Volei Municipal Zalău a suferit o singură înfrângere în actuaul sezon, 0 – 3 pe terenul echipei Tomis Constanţa şi a câştigat şapte meciuri, situându-se pe prima poziţie după opt etape.
“Din punctul meu de vedere, nu este un meci în care să existe orgolii locale, pentru că nu există jucători localnici în nicio echipă. Noi suntem o echipă valoroasă, iar pentru a demonstra acest lucru ar trebui să câştigăm meciul în minimum de seturi. În primul rând, ne dorim un joc bun şi o repetiţie reuşită înaintea meciului cu Steaua Roşie Belgrad. Şimleul este o echipă bună, dar care nu evoluează încă la adevărata ei valoare, iar locul şapte, pe care îl ocupă în acest moment, este unul mincinos. În mod normal, la cel lot are, Şimleul ar trebui să fie o echipă foarte apropiată de nivelul Dejului. Sper să fie un meci frumos, plăcut publicului”, a declarat Adrian Feher, libero-ul CS Volei Municipal Zalău.
Aurel Vlaicu, tehnicianul echipei zălăuane, consideră că “va fi un meci al ambiţiilor din care, cel mai mult îmi doresc să avem o evoluţie cât mai bună şi să obţinem o victorie cât mai clară”.
Clasată pe locul şapte în acest moment, la şase puncte de echipa de pe poziţia a VI-a, Ştiinţa Explorări Baia Mare, Phoenix Şimleu Silvaniei a avut un parcurs mai mult decât anost în primele şapte meciuri.
Primarul Septimiu Ţurcaş este conştient că formaţia de la poalele Măgurii nu poate emite mari pretenţii în disputa de sâmbătă. “Ar trebui să fim absurzi să spunem că putem obţine victoria în faţa Zalăului. Sigură că, ne dorim toţi acest lucru, dar este o diferenţa mare între a-ţi dori ceva şi a putea, într-adevăr, să obţi. Părerea mea este că vom câştiga cel mult un set”, a declarat edilul oraşului de sub Măgura.
Antrenorul Phoenix-ului, Mircea Abraham, consideră că meciul de sâmbătă este cel mai greu de până acum pentru echipa sa. “Zalăul are prima şansă, dar aceasta nu înseamnă vom intra în teren cu capul plecat. Dacă jucătorii vor aveea aceeaşi atitudine pe care au avut-o şi la ultimele antrenamente putem obţine ceva de la acest meci. Din păcate, atitudinea unor jucători lasă de dorit, dar sper ca în jocul de sâmbătă să nu se întâmple acest lucru. Jocul cu Zalăul va fi cel mai greu meci de până acum, va fi chiar mai greu decât cel cu Tomis Constanţa. Sper ca jucătorii să aibă o evoluţie bună şi să obţinem un set sau chiar două”.
Partida dintre CS Volei Municipal Zalău şi CS Phoenix Şimleu Silvaniei este programată sâmbătă, de la ora 18, în Sala Sporturilor din Zalău şi va fi arbitrată de clujenii Marius Şanta şi Andrei Savu.
Programul complet al etapei: CS Volei Municipal Zalău – Phoenix Şimleu Silvaniei, SCM”U” Craiova – Unirea Dej, CSM Agronomia Bucureşti – Arcada Galaţi, Dinamo Bucureşti – Tomis Constanţa, LPS Piatra Neamţ – CS “U” Cluj.
Clasament:
1. CS Volei Municipal Zalău 8 7 1 21 – 5 21p
2. Tomis Constanţa 7 6 1 18 – 4 18p
3. SCM “U” Craiova 7 5 2 19 – 6 17p
4. Dinamo Bucureşti 7 5 2 17 – 7 16p
5. Ştiinţa Expl. Baia Mare 8 5 3 16 – 10 15p
6. Unirea Dej 7 4 3 13 – 10 12p
7. Phoenix Şimleu Silvaniei 7 2 5 9 – 16 6p
8. LPS Piatra Neamţ 7 2 5 6p
9. Arcada Galaţi 7 2 5 6 – 17 6p
10. CSM Bucureşti 7 1 6 3 – 19 3p
11. CS “U” Cluj 8 0 8 4 – 24 0p

 

Alte articole

3 Thoughts to “Duel sălăjean deasupra fileului”

 1. Claudiu

  Cum sa nu existe jucatori locali? Exista multi, mai ales ls Phoenix Simleu!!!!

 2. Prof. Marin STEFAN

  Salut, domnule Adrian FEHER ! Oho, exista orgolii locale, in toate domeniile. Si-n sport, desigur. Unele sunt duse pana la vanitate si-i pacat ca se intampla astfel de fapte. In acest context, va contrazice si antrenorul Aurel Vlaicu: “va fi un meci al ambitiilor…”Sunt de acord cu pozitia dumneavoastra, in ceea ce priveste “caracterizarea” celor doua echipe. Nu sunt, insa, de acord cu afirmatia: “nu exista jucatori localnici in nicio echipa”. Pai, Phoenix-ul ii are pe Sergiu Ivan si pe Razvan Valcelean, simleuani “get-beget”…Si eu sper sa fie un meci frumos, placut publicului, care sa onoreze acest “derby salajean” ! S-auzim de bine !Doamne-ajuta ! Marin STEFAN

 3. safadfs

  era vorba de jucatori de volei, nu de umplutura……
  valcelean nu e in stare sa treaca mingea peste fileu, iar ivan nu joaca.

Leave a Comment