De ziua ei, Paula Todoran şi-a făcut cadou primul loc la Semimaratonului de la Helsinki

Paula Todoran, una dintre cele două atlete legitimate la CSM Zalău şi calificate la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a luat startul sâmbătă în cursa de semimaraton din cadrul Maratonului de la Helsinki. Sportiva pregătită de Mirel Seişanu a făcut o cursă reuşită, reuşind să treacă prima linia de sosire, cu timpul de o oră, 16 minute şi trei secunde.
„Pentru mine a fost o verificare, o cursă foarte bună înaintea Campionatului European. Traseul a fost unul destul de dificil, cu multe variaţii. Nu a fost un traseu care să-ţi dea posibilitatea să obţi un timp variabil. Au mai participat două atlete de elită, două finlandeze, care, de asemenea, au avut ca scop o ultimă verificare înaintea Campionatului European de la Amsterdam. Am alergat împreună o bună parte din cursă, iar după kilometrul 15 am urcat puţin tempo-ul şi m-am menţinut în frunte până la final”, ne-a declarat Paula Todoran.
Locul secund a fost ocupat de finlandeza Laura Markovaara, care a trecut linia de sosire la 32 de secunde în spatele atletei zălăuane. Pe podium a mai urcat Miettinen Suvi, tot din Finlanda, care a parcurs cei 21 de kilometri şi 100 de metri într-o oră, 23 de minute şi 19 secunde.
Paula Todoran va continua pregătirea pe plan local, iar în luna iulie va lua startul în cursa de semimaraton din cadrul Campionatului European de Atletism de la Amsterdam.
Atleta a împlinit joi vârsta de 31 de ani, iar câştigarea Semimaratonului de la Helsinki a fost cel mai frumos cadou pe care sportiva şi l-a făcut de ziua lui.

One Thought to “De ziua ei, Paula Todoran şi-a făcut cadou primul loc la Semimaratonului de la Helsinki”

  1. Anonim

    FELICITĂRI!!!

Leave a Comment