Cupa Viitorul, lăudată de fostele glorii ale fotbalului românesc

La fel ca în ultimii ani, Cupa Viitorul a început şi de această dată cu un meci de deschidere organizat la Baza Sportivă din Hereclean în care au evoluat parlamentari ai României, prieteni ai managerului Daniel Sabou, dar mai ales foste glorii ale fotbalului românesc. Miodrag Belodedici, singurul fotbalist român care a câştigat Cupa Campionilor Europeni cu două echipe diferite (Steaua Bucureşti şi Steaua Roşie Belgrad) a fost cel mai asaltat de publicul prezent pentru a împărţi autografe şi a face fotografii cu părinţii şi copiii veniţi la eveniment. Belodedici a mai fost prezent la Cupa Viitorul în urmă cu cinci ani, alături de Cristi Dulca, iar la finalul partidei de luni seara s-a arătat încântat de faptul că Viitorul Zalău se mândreşte cu bază sportivă care dispune inclusiv de nocturnă.

„S-au schimbat multe de când nu am mai fost la acest turneu. Îl ştiu pe domnul Sabou, este un tip preocupat de ceea ce face şi le oferă copiilor o bucurie enormă – să joace fotbal. Lucrurile au evoluat mult de când nu am mai fost aici, dar, sigur că la o astfel de bază sportivă este nevoie şi de un teren de antrenament, chiar două. În urmă cu cinci ani când am fost aici, domnul Sabou mi-a prezentat proiectul pe care-l avea şi mă bucur că a reuşit ceea ce şi-a propus”, a declarat Belodedici la finalul partidei de luni seara.
Deşi a împlinit 50 de ani în luna mai a acestui an, Belodedici impresionează şi acum prin evoluţiile sale, fiind relegitimat în urmă cu doi ani la o echipă din Liga a IV-a. „Mă simt bine şi sunt în continuare în formă. Sunt legitimat în Liga a IV-a şi alerg cot la cot cu copiii. Am jucat şi alaltăieri într-un meci, iar acum am făcut-o din nou. Sunt mai mult pe teren decât în birou şi îmi place extraordinar de mult acest lucru. Îmi place să fiu alături de copii şi să mă joc cu ei. Când eram mic, eram foarte fericit când cei mari mă lăsau să joc fotbal alături de ei”, a mai spus fosta legendă a Stelei.
Prezent pentru a doua oară consecutiv la Cupa Viitorul, Ioan Ovidiu Sabău, o altă glorie a fotbalului românesc, a precizat că numai într-o astfel de competiţie pot fi descoperite tinerele talente. „Mă bucur că prietenul Daniel Sabou are o bază sportivă atât de frumoasă şi de îngrijită, pune mult suflet în ceea ce face şi organizează în fiecare an un astfel de turneu în care stimulează copiii, iar de aici ies mulţi jucători talentaţi. Există deja mulţi jucători talentaţi, dar dacă nu le creem condiţii este greu să crească în valoare”.
Gheorghe Mulţescu s-a aflat şi el printre invitaţii speciali ai turneului de la Zalău, fiind prezent pentru prima dată în oraşul de la poalele Meseşului. „Am răspuns cu mare plăcere, aşa cum răspund tuturor celor care îmi fac astfel de invitaţii, fiindcă sunt momente în care ne amintim detinereţe şi de fotbal. Un argument în plus a fost faptul că se organizează şi un turneu de juniori. Copii sunt viitorul nostru, iar mie-mi plac foarte mult copiii. Aici este „filonul” de aur al fotbalului românesc. La astfel de turnee se găsesc tinerele talente şi de aici se alimentează fotbalul românesc şi echipa naţională”, a afirmat fostul antrenor al echipei Dinamo Bucureşti.
Primele meciuri din cadrul turneului „Cupa Viitorul” au avut loc ieri dimineaţă, iar festivitatea de premiere este programată mâine după-amiază.
Reamintim că la Cupa Viitorul participă 47 de cluburi din ţară, fiind programate 140 de partide la cinci categorii de vârstă.

 

Leave a Comment