Călin Marincaş, printre cei mai buni instructori de karate tradiţional din România

Pe lângă faptul că s-a clasat pe locul trei în clasamentul celor mai buni instructori de karate tradiţional din România, zălăuanul Călin Marincaş a fost ales, în premieră, membru în Biroul Federal al Federaţiei Române de Karate Tradiţional

Instructorul de la CS Terra Kid Zalău, Călin Marincaş a participat în perioada 16 – 19 ianuarie la stagiul de iarnă al instructorilor de karate tradiţional din România, desfăşurat la Poiana Braşov. Pe parcursul celor trei zile, cei prezenţi au susţinut antrenamente de kata şi kumite, a avut loc o şedinţă în care s-au discutat probleme de arbitraj, iar evenimentul etalon a fost seminarul susţinut de Vladimir Iorga, preşedintele Federaţiei Europene de Karate. „Pe lângă excelentul seminar susţinut de Sensei Iorga, cel care ne-a adus elegant aminte că fără perfecţionarea principiilor de bază, a fundamentului, nu poate exista evoluţie în karate şi că arta de a desăvârşi simplitatea este cheia întregului, am reuşit să demonstrăm că suntem o familie, că ştim să respectăm valorile care ne-au adus împreună şi înţelegem să fim păstrători ai tradiţiei, aşa cum ne-a fost ea împărtăşită de Sensei Stuparu”, a declarat Nicolae Marandici, preşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional.
Pentru Călin Marincaş a fost un eveniment special, fiindcă la finalul stagiului s-a întocmit un clasament cu cei mai buni instructori de karate tradiţional din România, iar sportivul zălăuan s-a clasat pe locul trei. „A fost o surpriză pentru mine şi trebuie să recunosc că mă bucur foarte mult că am fost declarat al treilea instructor de karate tradiţional din România”, ne-a declarat Marincaş.
Pe primul loc s-a situat conducătorul clubului Ceahlăul Piatra Neamţ, Paul Pintilie, iar locul doi a fost ocupat de Nicolae Marandici, preşedintele FRKT şi antrenorul Karate Club Galaţi.
La Poaiana Braşov a avut loc şi Adunarea Generală cu reprezentanţii cluburilor de karate tradiţional din România, în care trebuia ales un membru.Şapte reprezentanţi de cluburi au fost propuşi pentru o funcţie de membru, iar zălăuanul Călin Marincaş a avut cele mai multe voturi. Aproximativ 40 de reprezentanţi de cluburi au avut drept de vot, iar zece dintre aceştia l-au ales pe sportivul zălăuan, voturile rămase fiind îmărţite celorlalţi şase membri propuşi.
Biroul Federal este alcătuit din 15 membri, un preşedinte şi un vicepreşedinte.
Primul concurs din acest an pentru sportivii de la CS Terra Kid Zalău este programat în luna martie, faza zonală a Campionatului Naţional de karate tradiţional.

Leave a Comment