Atletul Claudiu Meleg, argint la Campionatul Naţional Şcolar

Stadionul „Iolanda Balaş Soter” din Bucureşti a fost zilele trecute gazda Campionatului Naţional Şcolar la disciplina atletism, eveniment la care au fost prezenţi şi atleţi de la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău şi Clubul Sportiv Şcolar.
Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Claudiu Meleg, sportiv antrenat de Teodor Bidian. Atletul de la LPS „Avram Iancu” Zalău s-a situat pe poziţia secundă, cucerind medalia de argint în cursa de 5.000 de metri, cu timpul de 15 minute, 32 de secunde şi 38 de sutimi. Chiar dacă timpul este mai bun decât la ediţia trecută, Meleg nu a reuşit să-şi apere titlul naţional câştigat în 2016.
A doua zi, sportivul zălăuan a luat startul în cursa de 3.000 de metri, dar a fost nevoit să abandoneze, acuzând dureri la muşchii picioarelor.
„Este greu să faci faţă în competiţiile naţionale, când te antrenezi pe o pistă aflată într-o stare jalnică, cum este cea de pe Stadionul Municipal”, a precizat antrenorul Bidian.
Sarkany Rahel, sportivă legitimată tot la LPS „Avram Iancu” Zalău şi pregătită de Lucian Bârlogeanu, s-a clasat pe locul cinci în finala probei de 100 de metri. În cursa pe serii, atleta zălăuană a obţinut prima poziţie, dar şi un timp mai bun decât în finală.
O evoluţie bună a avut şi Vlad Băican, sportiv pregătit de Mirel Seişanu, care a stabilit record personal în proba de 800 de metri.
Nici unul dintre atleţii legitimaţi la CSS Zalău nu au reuşit să obţină rezultate notabile.

Leave a Comment