AJF Sălaj a stabilit modalitatea prin care va desemna campioana judeţeană

La scurt timp după tragerea la sorţi a mini-turneelor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, Asociaţia Judeţeană de Fotbal a stabilit modalitatea de desemnare a campioanei judeţene. Forul condus de Daniel Sabou va organiza un meci de baraj în dublă manşă între liderul la zi, Sportul Şimleu şi ocupanta locului secund, Rapid Jibou, cele două echipe aflându-se la egalitate de puncte în momentul întreruperii campionatului.

„La nivelul Ligii a 4-a,campioana județului Sălaj se va desemna în urma unui joc de baraj tur-retur, între primele două echipe din clasament,Sportul Șimleu Silvaniei  și Rapid Jibou. Jocurile se vor desfășura în data de 19.07.2020 (Jibou) și 26.07.2020 (Simleu Silvaniei) de la ora 18:00. Celelalte jocuri de la acest nivel se anulează”, este comunicatul transmis de AJF Sălaj.

Preşedintele Şimleului, Ioan Gurzău, nu pare foarte încântat de decizia AJF-ului, mai ales dacă Starea de Alertă va fi prelungită cu 30 de zile.

„Dacă aşa au considerat domnii de la AJF, ne supunem regulilor. Mi-ar fi plăcut, însă, să se joace meciurile din play-off, pentru că, cu doar după meciuri la activ, îi va fi greu oricărei echipe să facă faţă la mini-turneele de baraj. Mai mult, mi-e frică să nu se prelungească starea de alertă cu 30 de zile, iar în aceste condiţii va fi aproape imposibil să jucăm fotbal după numai două zile. În 17 iulie se termină Starea de Alertă, iar în 19 îi obligi pe jucători să joace fotbal. Le periclitezi starea de sănătate. Cine răspunde în cazul unei accidentări mai grave? Îşi asumă AJF-ul aşa ceva?”, este părerea preşedintelui Gurzău.

Şi antrenorul celor de la Rapid Jibou, Emil Ionaş, şi-ar fi dorit disputarea tuturor partidelor programate iniţial până la finalul sezonului.

„Era mai bine pentru noi să se joa ce toate meciurile, fiindcă aveam un program mai accesibil decât cei de la Sportul Şimleu. Am început pregătirea de două săptămâni, dar nu ne putem antrena încă în efectiv complet. Suntem încrezători, ne pregătim cum putem şi sperăm să ne îndeplinim obiectivul, acela de a ajunge la baraj şi a promova în Liga a III-a. Este o şansă mare, adversarii nu sunt foarte dificili şi ar fi păcat să nu mai avem o echipă de Liga a III-a începând din sezonul viitor. Vom juca prima dată în Cupa României, apoi urmează barajul cu Sportul Şimleu. Băieţii sunt încrezători şi îşi doresc foarte mult să promovăm în Liga a III-a”, ne-a declarat Emil Ionaş.

 

Leave a Comment