Un secol de la înfiinţarea primului Departament de Ape

Aproximativ 100 de elevi ai Colegiului Naţional „Silvania” şi ai Şcolii Gimnaziale „Simion Bărnuţiu” din Zalău au fost implicaţi în acţiunile educative organizate de către Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Sălaj, cu prilejul aniversării unui secol de la înfiinţarea primului Departament de Ape din România, în cadrul Ministerului Agriculturii şi Domeniului.
Prin acest demers, organizatorii şi-au propus să formeze deprinderi şi aptitudini în spiritul respectului pentru mediu. „Discuţiile cu liceenii de la CNS au vizat aspecte privind istoricul activităţii de gospodărire a apelor în România, activităţile specifice desfăşurate la nivelul SGA Sălaj, problemele de mediu din comunitatea locală, importanţa protejării şi gestionării durabile a resurselor de apă”, ne-a declarat Dorin Olar, purtătorul de cuvânt al instituţiei. În ceea ce-i priveşte pe micuţii elevi de la „Simion Bărnuţiu”, prin prezentarea ilustrată a aventurilor peştişorului Ovi, scăpat din acvariu şi ajuns în apele poluate ale oraşului, aceştia „au aflat care sunt riscurile poluării apelor şi modul în care obiceiurile proaste ale oamenilor de a arunca deşeuri în apă şi pe maluri „nasc specii noi”, precum meDOZE şi PETşti”, a mai spus oficialul SGA Sălaj.
Acţiuni similare, precum şi dezbateri, expoziţii ori simpozioane dedicate gestionării durabile a resurselor de apă au loc la nivelul tuturor celor cinci judeţe ce aparţin de Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa.

Alte articole

2 Thoughts to “Un secol de la înfiinţarea primului Departament de Ape”

  1. Anonim

    Acel departament de apa era infiintat in urma cu 100 de ani in Ungaria !

  2. Alt Zalauan

    Ce vorbesti bre.De unde stii ? Unde ai fost tu acum 100 de ani ?

Leave a Comment