Simpozion pentru prevenirea violenţei domestice

Sălăjenii sunt aşteptaţi joi, 21 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău, la un simpozion pe tema prevenirii violenţei domestice, organizat de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, Consiliul Judeţean Sălaj şi Autoritatea Teritorială de Ordine Publică.
Evenimentul face parte din campania „Fericirea în familie se învaţă” şi este dedicat familiei, motiv pentru care organizatorii lansează invitaţia de fi prezenţi la această acţiune atât părinţilor, cât şi elevilor. Cu acest prilej vor fi premiaţi câştigătorii concursului de desen cu tema „Fericirea se învaţă în familie”, concurs organizat în unităţile de învăţământ din localităţile pe raza cărora au fost sesizate mai multe fapte care intră în spectrul „violenţei în familie”. „Câştigătorii – trei elevi de gimnaziu şi trei liceeni – vor fi aleşi de către o comisie formată din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai Centrului Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Sălaj şi răsplătiţi cu premii în bani”, ne-a declarat Voichiţa Crăciun, coordonatorul campaniei.
Simpozionul marchează sfârşitul campaniei „Eşti abuzat/ă? Cunoaşte-şi drepturile!” a Echipei Intersectoriale Locale privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie şi debutul campaniei „Fericirea în familie se învaţă”.
La acţiunea de joi vor participa doctorul psiholog Cristian Andrei, Ioana Cazacu, membru al Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării, Lili Micheu, directorul executiv al Institutului Est European de Sănătate a Reproducerii, şi Ionela Horga, preşedinte al aceluiaşi Institut.

Alte articole

One Thought to “Simpozion pentru prevenirea violenţei domestice”

  1. Anonim

    la ce ora????????????????

Leave a Comment