Preotul cuțitar din Aleuș, condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj

Preotul Nicolae Sîrca, fost paroh la Biserica din Aleuş, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj-Napoca, în urma respingerii apelului formulat la sentința inițială, la cinci ani închisoare cu executare pentru infracțiunea de tentativă de omor. Sentința definitivă a fost pronunțată marți, 3 aprilie.

Sîrca a fost arestat anul trecut, după ce Poliția l-a reținut sub acuzația de săvârșire a infracțiunii sus menționate.
În data de  9 august 2107 preotul l-a înjunghiat cu un cuţit pe un bărbat de 72 de ani, din Şimleu Silvaniei, provocându-i mai multe plăgi în zona gâtului şi a mâinii stângi. Anchetatorii au susținut că, iniţial, Sîrca ar fi urmărit o necunoscută pe stradă, însă femeia a reuşit să se facă nevăzută.

La scurt timp după, fără vreun motiv aparent, preotul s-a năpustit asupra unui bătrân, pe care l-a înjunghiat în zona gâtului şi apoi a încercat să îl taie în zona feţei, însă victima a reuşit să se apere, alegându-se, în schimb, cu câteva plăgi în zona braţului stâng. Încătuşat de către poliţişti şi dus la audieri, agresorul a refuzat să vorbească cu anchetatorii, susţinând doar că este nevinovat.

Agresorul a fost obligat totodată, la cheltuieli de judecată de 1.500 de lei, la care se adaugă 300 de lei în urma formulării apelului. Fostul preot a fost obligat, de asemenea, să urmeze un tratament medical de specialitate până la obținerea unei amliorări psihice care să înlăture starea de pericol pe care o prezintă. Din pedeapsa primită, lunile petrecute în arest vor fi scăzute, astfel încât preotul își va petrece următorii 4 ani și jumătate în penitenciar.

 

 

Alte articole

Leave a Comment