Peste 6.000 de arbori plantaţi pe Meseş în memoria eroilor sălăjeni

Ziua internaţională a pădurilor este marcată, la nivel mondial, în fiecare an la 21 martie. Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a adoptat Rezoluţia A/RES/67/200 din 21 decembrie 2012, prin care a declarat aniversarea acestei zile începând din 2013, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare asupra gestionării, conservării şi dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generaţiilor prezente şi viitoare.

Potrivit site-ului apepaduri.gov.ro, ONU recomandă statelor membre să organizeze acţiuni pentru reconstituirea pădurilor de toate tipurile, prin organizarea unor campanii de plantare a arborilor.
În Anul Centenarului, Instituția Prefectului Județului Sălaj, în parteneriat cu Primăria Municipiului Zalău, Ocolul Silvic Stejarul, Direcția Silvică Sălaj, Inspectoratul Școlar Județean Sălaj și, Serviciul Județean al Arhivelor Naționale Sălaj va desfășura o activitate de plantare de arbori cu simbolistica “Eroii căzuți în Primul Război Mondial”.

Pe un teren pus la dispoziție de către Primăria Zalău – Ocolul Silvic Stejarul, în zona Meseș, vor fi plantați puieți de stejar roșu, fiecare copac simbolizând un erou căzut pe câmpul de luptă.
Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Sălaj, plantarea urmează a se realiza în primăvara și în toamna acestui an. Într-o primă etapă, în această primăvară se intenționează plantarea a 3.382 puieți (numărul eroilor sălăjeni căzuți în luptă, pe frontul primei conflagrații mondiale), în forma cifrei 1, respectiv a literelor RM, simbolizând Primul Război Mondial. În mod asemănător, în toamnă se vor planta 2.669 puieți (numărul eroilor sălăjeni căzuți în luptă, pe frontul celei de-a doua conflagrații mondiale), în forma cifrei 2 și a literelor RM, de la Al Doilea Război Mondial.
După plantarea copacilor, acest teren va fi dat în grija școlilor din municipiu, care îl vor întreține si dezvolta pe viitor, tocmai pentru a înțelege respectul față de istorie si, totodată, față de natură.

Alte articole

Leave a Comment