Oficialii sălăjeni s-au întâlnit cu consulul Germaniei

Prefectul judeţului Sălaj, Florin Florian, vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj, Sergiu Panie, și primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, au avut joi, 12 octombrie, o întrevedere cu Excelența Sa, Ralf Krautkrämer, Consulul Republicii Federale Germania în Timișoara.
În acest cadru, oficialii au discutat despre consolidarea relaţiilor bilaterale în domeniul educației, turismulului, economiei, context în care prefectul a făcut o prezentare amplă a județului și a posibilităților sale de dezvoltare.

Primarul Ionel Ciunt a punctat importanța stabilirii unei relații de colaborare în domeniul educațional și de afaceri, cât și schimbul de experiență în aceste domenii: “Îmi doresc ca această întâlnire să fie un început pentru a dezvolta relații în diferite domenii, între comunitatea de aici și unele comunități din Germania. Mă preocupă în mod deosebit relațiile dintre mediul de afaceri, înțelegând că orice comunitate se poate dezvolta doar dacă economia este acolo unde trebuie”.

“Premisele pentru posibilele colaborări viitoare pornesc de la baza solidă care s-a construit de-a lungul istoricului de cooperare. Germania este primul partener comercial al României, cu care se derulează o cincime din volumul comerțului exterior al României. De asemenea, Germania este al treilea investitor în economia românească (după Olanda și Austria), cu 4,557 miliarde de euro, respectiv 11,5 la sută din totalul investițiilor. Pe parcursul ultimilor cinci ani, s-a menținut trendul ascendent al schimburilor comerciale bilaterale, cu o medie de creștere de circa 10-11 la sută /an, în privința exporturilor românești realizându-se creșteri medii anuale similare”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii.

Alte articole

One Thought to “Oficialii sălăjeni s-au întâlnit cu consulul Germaniei”

  1. Anonim

    In afara de pozat pe scările institutiilor, mai fac ceva?

Leave a Comment