În Zalău, drogurile se vând în fața bisericilor, a supermarketurilor sau pur și simplu sub ochii trecătorilor

Din cei patru tineri din Zalău care au ajuns la finele lunii mai în faţa judecătorilor Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă, respectiv arest la domiciliu, într-un dosar în care sunt acuzaţi de trafic de etnobotanice, doi sunt judecați fiind în continuare în stare de arest preventiv, pentru ceilalți doi minori fiind solicitată de procurori judecarea sub control judiciar. În cursul zilei de joi, 20 iulie, procurorii DIICOT Sălaj au întocmit actul final în dosarul de cercetare penală, respectiv rechizitoriul, care a fost înaintat instanței de judecată, mai precis Tribunalului Sălaj.

Potrivit datelor furnizate de către procurorul de caz Dan Buduşan, din cadrul DIICOT Sălaj, Milaș Cătălin, care era și capul rețelei, își procura “marfa” dintr-un județ apropiat, de unde achiziționa frecvent substanțe psihoactive, mai precis etnobotanice. “Inculpatul Milaș Cătălin cumpăra plicuri cu etnobotanice cu prețul de 10 lei, ca apoi să le vândă în Zalău cu 20-30 de lei”, ne spune procurorul. Conform acestuia, dacă Milaș avea ceva vechime în tranzacțiile cu droguri, cei doi minori racolați de acesta și-au început activitatea infracțională doar din primăvară.

Cel mai grav aspect al situației prezentate de procurorul Dan Budușan este că, în timpul perioadei infracționale, Milaș a reușit un număr impresionant de tranzacții (circa 480), majoritatea cumpărătorilor de etnobotanice fiind elevi de liceu. Mai grav de atât, susține procurorul, majoritatea tranzacțiilor membrilor rețelei aveau loc în spațiul public, uneori chiar în văzul trecătorilor, însă nimeni nu a semnalat această infracțiune, ceea ce – credem noi – spune foarte multe despre spiritul civic al zălăuanilor.

Mai puțin important este că, în urma vânzării de etnobotanice, Cătălin Milaș a obținut suma de 16.000 de lei, bani pe care i-a cheltuit, la rândul său, tot pe droguri. Ceilalți membrii ai rețelei au obținut un profit ceva mai mic, având în vedere faptul că fiecare au avut “la activ” între 80 și 100 de tranzacții.

Din spusele procurorului DIICOT, majoritatea tranzacţiilor se derulau în cartierul Dumbrava, atât la domiciliul lui Milaș, cât şi în faţa blocului acestuia, în faţa unui supermarket și a unei biserici din cartier, în magazinele din centrul orașului sau pur și simplu pe diferite străzi din municipiu.

 

4 Thoughts to “În Zalău, drogurile se vând în fața bisericilor, a supermarketurilor sau pur și simplu sub ochii trecătorilor”

  1. Anonim

    am ajuns si noi sa ne temem de ceea ce vedeam prin filme. Este groaznic ce pot face aceste nenorociri, nu mai e cale de intoarcere daca apuci pe drumul asta.

  2. Anonim

    Ba este cale de intoarcere . Doamna sau domnule eu zic sa nu vorbiti fara sa stiti .

  3. Anonim

    Ar trebui luati pe sus ! Politia nu stie? Politia nu vede? Nu sesizeaza nimeni nimic?
    Ti-e frica sa mai iesi din casa 🙁
    Copii la 12-14 ani drogati de stai si te gandesti ce o patit…si sunt imprevizibili, nu stii niciodata cand iti dau in cap 🙁

Leave a Comment