Patru din cinci pacienţi de la UPU nu sunt urgenţe reale

Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău au tratat, la finele săptămânii trecute, aproape 260 de pacienţi care au solicitat îngrijiri medicale de urgenţă. Dintre aceştia, însă, doar 18 la sută au reprezentat cazuri reale de urgenţe medicale.
Purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti menţionate, Codruţa Puşcaş, a declarat că în perioada 5-7 aprilie, la Unitatea de Primire a Urgenţelor, au fost tratate 258 de persoane. Dintre acestea, 63 au fost diagnosticate cu plăgi, fracturi, traumatisme şi entorse, 19 au fost pacienţi diagnosticaţi cu gastrite şi enterocolite, iar 15 au fost persoane cu hipertensiune arterială. Lor li se adaugă 11 paciente în travaliu declanşat persoane şi cinci sălăjeni în stare de ebrietate.
Potrivit sursei citate, din totalul sălăjenilor trataţi în week-end în urgenţă, 67 au necesitat internaţi pentru tratament.

Alte articole

3 Thoughts to “Patru din cinci pacienţi de la UPU nu sunt urgenţe reale”

 1. infirmierul de serviciu

  Titlul arata adevarul crud. mai crud e faptul ca din cei 8 medici UPU sapte nu sint de aceasta specialitate, adica sunt in impostura. Traiasca mita la angajare.

 2. Infirmierul destept

  Draga infirmierule
  Poate ar trebuii sa stii ca nici in alte tari nu toti cei care lucreaza in urgenta sunt de specialitate ,dar asta nu inseamna ca nu pot sa trateze cazurile care se prezinta in UPU.E o criza de urgentisti peste tot in lume si asa va fi si de aici inainte deci se adapteaza fiecare cum poate.Deci cei din UPU pot trata numai urgentele dupa mintea ta nu si restul cazurilor si invers pentru cei care nu sunt de specialitate nu pot trata urgentele ci doar cazurile obisnuite.

 3. Anonim

  ce bine ar fi daca unele persoane, gen infirmierul de serviciu ar avea tupeu sa se semneze, dar oricum se stie ca aceasta persoana nu e in stare sa-si scrie nici macar numele ce sa mai spunem de exercitarea profesie, nu afost in stare sa-si sustina examenul de primariat , cu toate ca se apropie de pensionare,ce sa mai spunem de numeroasele esecuri profesionale. deci semneaza-te doctore macar de atata fii capabil. sa nu uitam totusi faci dreptul……contra cost doar nu esti in stre sa sustii un examen cum am spus mai sus. doamne ajuta medicina de oameni ca tine

Leave a Comment