Fracturile şi entorsele – în topul urgenţelor de week-end

Aproape 300 de persoane au avut nevoie de îngrijirile medicilor din Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în week-end, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale respective, se arată într-un comunicat de presă remis, luni, de unitatea medicală respectivă.
Ca frecvenţă a diagnosticelor, fracturile, entorsele şi contuziile se situează în topul urgenţelor, 102 persoane fiind depistate cu asemenea probleme de către medicii din UPU. Finalul de săptămână nu a fost liniştit nici pentru cei 15 sălăjeni care au avut nevoie de ajutorul medicilor din cauza hipertensiunii arteriale, în acelaşi interval de timp fiind înregistraţi şi şapte pacienţi răniţi în încăierări.
De asemenea, alţi trei pacienţi au avut nevoie de îngrijirile personalului medical din Urgenţă după ce au consumat băuturi alcoolice peste măsură, iar patru sălăjeni au fost aduşi la spital după ce au fost muşcaţi de animale.
La finalul săptămânii trecute la Urgenţa celui mai mare spital din Sălaj au ajuns şi 21 de persoane care suferă de boli de stomac, diagnosticele puse de medici fiind enterocolite, gastroduodenite şi gastrite.
Cu colică abdominală au fost depistaţi şase pacienţi, în timp ce 13 gravide au avut nevoie de ajutorul medicilor pentru a aduce pe lume bebeluşi.
Potrivit sursei citate, din totalul de 284 de cazuri, 58 au însemnat cazuri de urgenţe reale, iar pentru 75 de persoane medicii au dispus internarea.

Alte articole

Leave a Comment