Patru şefi ai secţiilor de votare din Zalău au renunţat la funcţii

La nici 24 de ore de la momentul în care Autoritatea Electorală Permanentă a desemnat, prin tragere la sorţi, preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare din judeţ, la Biroul Electoral Municipal au fost depuse cereri prin care cei extraşi renunţă la calitatea dobândită.
Până miercuri după-amiază, la BEM fuseseră înregistrate patru astfel de cereri, ne-a declarat Cristian Lucian Dobra, preşedintele Biroului. Potrivit spuselor sale, doi dintre semnatarii cererilor fuseseră desemnaţi preşedinţi de secţie, iar ceilalţi doi, locţiitori. În ceea ce priveşte motivele invocate de către cei în cauză, Dobra spune că a fost vorba fie despre situaţii de incompatibilitate, fie pentru că făceau parte din comisia tehnică. Sursa citată nu exclude ca în zilele următoare să apară noi şi alte solicitări de renunţare la calitatea dobândită.
În aceste condiţii, se impune realizarea unei noi repartizări computerizate, pentru înlocuirea celor care au bătut în retragere.
Menţionăm că marţi, 24 mai, la Instituţia Prefectului judeţului Sălaj, a avut loc repartizarea computerizată a celor 624 de preşedinţi şi locţiitori pentru 312 secţii de votare. În reşedinţa de judeţ vor fi amenajate 39 de secţii de votare.
Lista celor desemnaţi prin tragere la sorţi poate fi consultată aici.

Leave a Comment