Lucian Bode: “Guvernarea PSD-ALDE a generat și întreține un adevărat haos fiscal”

Partidul Național Liberal (PNL) filiala Sălaj a organizat vineri, 27 octombrie, la sediul din Piața Iuliu Maniu din Zalău, o conferință de presă la care au participat Cristina Trăilă, deputat și președinte al OFL PNL din România, Dana Crișan, președintele Organizației de Femei (OFL) a PNL Sălaj și Lucian Bode, președinte PNL Sălaj. Lucian Bode a vorbit, în cadrul conferinței, despre taxele și impozitele implementate de actuala guvernare, calificând ceea ce se întâmplă în România, și pe acest segment, ca un adevărat << dezastru >>.

“De la o zi la alta, guvernarea PSD-ALDE inventează noi taxe și impozite, vrea să impună noi forme de plată a celor existente. De câteva luni, Dragnea și PSD se gândesc doar cum să introducă noi taxe și impozite pe care să nu le numească taxe și impozite. Efectul e clar: haosul fiscal crește văzând cu ochii, investitorii români sunt derutați, blocați și oprimați, investițiile străine, care ar fi dorit să intre în țară, sunt puse pe fugă. Vinovații direcți sunt liderii PSD în frunte cu Dragnea, premierul Tudose și servantul lor, Tăriceanu”, a subliniat președintele PNL Sălaj.

 “PSD-Alde vrea să readucă la viață inițiative defuncte”

“Split TVA, taxa de solidaritate, defunctele inițiative PSD-ALDE din ultimele luni: impozit pe gospodărie, impozit pe venitul global, impozit pe cifra de afaceri, translatarea contribuțiilor de la angajator la angajat, naționalizarea Pilonului 2 de pensii sunt ingredientele unui haos fiscal generalizat. Taxa auto: după ce-au anulat-o pentru voturi, pesediștii amușină reintroducerea ei și se contrazic în minciuni. Taxa ”de solidaritate” de 2 la sută introdusă prin încălcarea programului de guvernare. Au nevoie disperată de bani măcar pentru a salva minimum din ceea ce au promis și pentru a evita explozia nemulțumirilor românilor pe care i-au înșelat.

Suprataxarea contractelor part-time: respinsă de Senat, trebuie să aibă aceeași soartă în Camera Deputaților. Ministrul de finanțe a mințit intenționat sau a fost dezinformat tota, declarând, la începutul lunii septembrie, că mii de firme vor să aplice din 1 octombrie măsura TVA defalcat ( în etapa opțională de trei luni, apoi urma aplicarea obligatorie din 1 ianuarie 2018).

Miile de firme, despre care ministrul Mișa  povestea că ar fi vrut să aplice această măsură atât de hulită de majoritatea covârșitoare a mediului de afaceri, s-au dovedit a fi doar 273, între care 12 companii de stat (până în seara zilei de luni, 9 octombrie 2017), în Sălaj au optat trei societăţi. Același Mișa declara: << Firmele mari, cu plățile la zi și care plătesc impozit pe profit, vor fi primele care vor trece la TVA defalcat  >>. Ori trăia într-o realitate paralelă, ori mințea cu seninătate. Și într-un caz și în altul trebuia să fie demis din funcția de ministru. Exact firmele oneste, mari, mijlocii și mici, urmau să fie lovite de procedura TVA defalcat, nicidecum marii evazioniști”, au spus reprezentanții PNL Sălaj.

 PNL: TVA-ul defalcat trebuie anulat în Parlament

Lucian Bode a subliniat în cadrul conferinței de presă de vineri, faptul că Măsura TVA defalcat a bulversat întreg mediul de afaceri, majoritatea covârșitoare a firmelor și companiilor private. “Au venit cu ea în plină vacanță de vară, au pus firmele cu spatele la zid. Le-au dat foarte putin timp să se pună la punct cu un sistem imposibil din punct de vedere birocratic, și costisitor pe deasupra. Au dat o lovitură predictibilității și stabilității fiscale, extrem de importante pentru investitorii români și străini. Acum vin cu noi modificări, incerte și acelea. Cine plătește oalele sparte deja? Responsabilii politici sunt liderii coaliției de guvernare, premierul Tudose și ministrul Mișa. În loc să-l trimită la plimbare pe Mișa, ca semn că regret măcar parțial harababura provocată, Dragnea spune că e un ministru bun iar Tudose că nu-l va demite. Poziția PNL cât se poate de clară: TVA defalcat/Split trebuie anulat în Parlament. Trebuie îngropat, nu amendat.  Iar responsabilii adevărați pentru susținerea acestei măsuri atât de toxice pentru economia privată, liderii PSD și ALDE, trebuie să răspundă politic la următoarele alegeri. Multumesc celor 275 de angajatori salajeni care au semnat initiativa PNL Salaj (explicatii)”, a spus deputatul sălăjean.

 Pilonul 2 de pensii: “Liviu Dragnea și Olguța Vasilescu mint fără să clipească!”

“Sumele nominale alocate Pilonului 2 de pensii vor scădea cu circa 11 la sută, ca efect al reducerii contribuțiilor de la 5,1 la sută la 3,7 la sută. Asta înseamnă sacrificarea pensiilor copiilor, adică a celor aflați azi în câmpul muncii, pentru satisfacerea promisiunilor iresponsabile ale PSD făcute părinților.

Este un furt și un cinism fără margini, dar și o măsură pentru care alegătorii (inclusiv pensionarii) nu și-au dat girul în alegeri. Nu le-a spus nimeni care este prețul pe care trebuie să-l plătească copiii lor pentru ceea ce propune PSD! Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a anunțat în deschiderea ședinței de Guvern scăderea contribuțiilor pentru Pilonul 2 de pensii de la 5,1 la sută în prezent, la 3,7 la sută în scenariul transferului contribuțiilor de la angajator la angajat. Olguța Vasilescu, dar și Liviu Dragnea ulterior, a susținut că această scădere este justificată de majorarea bazei de raportare (salariul brut), iar în mod nominal sumele tranferate la Pilonul 2 nu vor scădea. Acest lucru este fals. Scenariul prezentat de Guvern nu este neutru, ci unul negativ, inclusiv din punct de vedere al sumelor nominale transferate”, a spus Lucian Bode.

Dana Crișan, președinte OFL PNL Sălaj: “Vom propune mai multe femei pe locuri eligibile”

“Chiar dacă ar putea suna ușor clișeistic, președinția Organizației Femeilor Liberale (OFL) Sălaj mă onorează, dar, în același timp, mă obligă. Mă onorează pentru că știu valoarea acestei organizații, știu cât de mult au muncit colegele mele în competițiile electorale anterioare și sunt convinsă că ne vom putea baza pe sprijinul lor și pe viitor. În momentul de față, OFL este reprezentată de un primar (Dragu), un viceprimar (Năpradea), un consilier municipal (Zalău), doi consilieri orășenești în Șimleu Silvaniei, respectiv unul în Jibou. De asemenea, alte 18 colege ocupă funcții de consilier local în comunele din județ. Îmi doresc și sunt sigură că voi reuși ca, la viitoarele alegeri locale, OFL să propună mai multe colege pe locuri eligibile. Și nu neapărat în virtutea unui norme de reprezentare, ci pe criterii obiective, ținând cont de implicarea fiecăreia dintre noi” a spus Dana Crișan în cadrul conferinței de presă a PNL de la Zalău.

 

 

 

 

 

7 Thoughts to “Lucian Bode: “Guvernarea PSD-ALDE a generat și întreține un adevărat haos fiscal””

  1. Anonim

    Felicitari,d_na Crisan!

  2. Anonim

    Eleganta si cu vorbele la ea mereu,dna Crisan. Felicitări si mult succes fetelor!

  3. Anonim

    VORBESC ASTIA DIN GROAPA DE GUNOI .STATI ACOLO DACA NEA-TI TAIAT DREPTUL LA VIATA.

  4. Anonim

    Felicitari,stimata colega!

  5. Anonim

    Printre putinele libelare autentice !

  6. Anonim

    Bravo,Dana!Harnica si determinata!

  7. Anonim

    Macar la org de femei nu au acaparat PDL-istii!

Leave a Comment