Delăsarea partidelor politice împinge la limită constituirea consiliilor locale din Sălaj

Programate pentru această săptămână, şedinţele de constituire a consiliilor locale municipal, orăşeneşti şi comunale au fost amânate, după ce cu excepţia PSD, nicio altă formaţiune politică nu a depus la Autoritatea Electorală Permanentă raportul centralizator privind alegerile locale.
Potrivit legislaţiei în vigoare, mandatarii financiari ai fiecărui partid sunt obligaţi să depună la AEP un raport detaliat al veniturilor şi cheltuielilor electorale.
„Având în vedere că până la această dată nu au fost depuse rapoartele detaliate de venituri şi cheltuieli de către toate partidele politice, se reprogramează convocarea consilierilor locali în şedinţele de constituire a consiliilor locale municipal, orăşeneşti şi comunale din judeţul Sălaj”, a transmis prefectul Marin Niţu.
În Sălaj trebuie constituite 61 de consilii locale, iar 703 aleşi locali şi 61 de edili trebuie să depună jurământul.
Conform reprogramării făcute de către Instituţia Prefectului, în 22 iunie, vor fi convocaţi consilierii din: Cehu Silvaniei, Jibou, Almaşu, Bobota, Bocşa, Camăr, Carastelec, Chieşd, Coşeiu, Crasna, Fildu de Jos, Gîlgău, Halmăşd, Hereclean, Măerişte, Meseşenii de Jos, Pericei, Poiana Blenchii, Plopiş, Sălăţig, Şamşud, Sărmăşag şi Vîrşolţ.
În 23 iunie, vine rândul aleşilor din Zalău, Şimleu Silvaniei, Agrij, Bănişor, Buciumi, Cizer, Cuzăplac, Dragu, Hida, Horoatu Crasnei, Ip, Marca, Năpradea, Românaşi, Someş-Odorhei, Sîg, Sînmihaiu Almaşului, Treznea, Valcău de Jos şi Zimbor.
În 24 iunie sunt programaţi pentru depunerea jurământului consilierii din Băbeni, Bălan, Benesat, Boghiş, Creaca, Cristolţ, Crişeni, Dobrin, Gîrbou, Ileanda, Letca, Lozna, Mirşid, Nuşfalău, Rus, Surduc, Şimişna şi Zalha.
Prefectul Marin Niţu susţine că programarea iniţială a fost făcută pe considerentul că partidele nu vor lăsa pe ultimele zile depunerea situaţiilor financiare: „Am ales un termen rezonabil, luând în calcul că legea stabileşte ca în maxim 20 de zile de la data alegerilor să fie constituite consiliile locale şi că partidele au la dispoziţie 15 zile pentru a depune raportul veniturilor şi cheltuielilor electorale. M-am gândit că vor depune situaţiile financiare mai repede”.
În situaţia actuală, prefectul precizează că nu ar fi exclus ca o parte din primarii sălăjeni să nu poată depune jurământul în şedinţa de constituire a consiliilor locale. „Dacă partidele depun târziu rapoartele de venituri şi cheltuieli electorale, există posibilitatea ca primarii să nu poată fi validaţi în camera de consiliu a judecătoriei până la data în care sunt programate şedinţele de constituire a consiliilor locale. Ca urmare, edilii aleşi nu vor putea depune jurământul în faţa consilierilor, urmând să o facă în faţa reprezentantului judecătorului sau într-o şedinţă specială organizată de instanţă”, a explicat reprezentantul Guvernului în teritoriu.
În ceea ce priveşte şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean Sălaj, aceasta va avea loc în 24 iunie, ora 9.

Alte articole

4 Thoughts to “Delăsarea partidelor politice împinge la limită constituirea consiliilor locale din Sălaj”

 1. Anonim

  puturosi, indolenti, nepasatori! asteptati sa traiti mai bine?

 2. Fara

  Faceti curatenie dle primar, printre consilierele dvoastra , nu vrem ca una ca G.M. sa ne reprezinte. Sper sa aveti decenta de a respecta ceea ce ati promis, si cred ca stiti de unde sa incepeti, cinste, loialitate, corectitudine, iar daca sunteti pentru interesul cetateanului atunci demonstratine ca va pasa.

  1. Anonim

   Cata naivitate…. Abia acum vine.ciolanul…fiti.seriosi

 3. Anonim

  Citadinul – prima societate care trebuie sa dispara de.pe fata pământului!!! Ce pretentii sa ai de.la.o.societate care apartine primăriei, sa fie trasa la răspundere tocmai de…primarie. Vedem.bine pe.ce si cum se duc banii! Daca nu faceti ordine, zburati de pe scaun inclusiv dvs dle nou primar, fost prefect! Demonstrati ca nu ati facut promisiuni desarte. Suntem satui!!!

Leave a Comment