Consilierii judeţeni, întrebaţi dacă au făcut sau nu poliţie politică

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) îi caută pe „oamenii cu ochi albaştri” din Consiliul Judeţean Sălaj. În acest sens, toţi cei 28 de consilieri sălăjeni, preşedintele CJ Sălaj, precum şi cei doi vicepreşedinţi ai administraţiei judeţene şi secretarul judeţului trebuie să completeze un document oficial în care să declare pe proprie răspundere dacă au lucrat ori au colaborat cu fosta Securitate.
„Acum câteva zile, CNSAS ne-a transmis că îşi reactualizează baza de date. În acest sens, fiecare aţi primit un formular, pe care aveţi obligaţia să îl completaţi. Vă rog să o faceţi cât mai repede, pentru ca în termen de maxim 30 de zile să le putem retrimite Consiliului”, le-a spus Cosmin Vlaicu, secretarul judeţului, aleşilor sălăjeni.
Acesta nu a precizat, însă, dacă declaraţiile vor fi sau nu verificate. În schimb, a dat asigurări că formularul trebuie completat şi de către acei consilieri care purtau bască de şoim al patriei ori cravată de pionier în perioada în care notele informative către Securitate erau la modă
Potrivit Ordonanţei de Urgenţă 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, au obligaţia de a transmite CNSAS dacă au făcut sau nu poliţie politică aleşii locali şi judeţeni, primarii şi viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, prefecţii şi suprefecţii, secretarii judeţelor, dar şi directorii din prefecturi, şefii serviciilor publice deconcentrate, inspectorii şcolari şi directorii unităţilor de învăţământ, dar şi preoţii.

8 Thoughts to “Consilierii judeţeni, întrebaţi dacă au făcut sau nu poliţie politică”

  1. Anonim

    Pai Tibi a fost securist-sef, nu Ondrea, de ce nu ai mentionat?

  2. pipa

    unul dintre ei e dovedit deja. e Ratiu

  3. goe

    Penibila situatie.Si daca au fost colaboratori sau securisti ce consecinte juridice sau de alta natura o sa fie?sant finantate de la bugetul statului tot felul de institutii fara nici un rost gen CNAS ,INSTITUTUL PENTRU CRIMELE COMUNISMULUI si alte asemenea.Da ar fi ceva daca respectivii nu ar putea accede la astfel de functii sau le-ar putea pierde.Da asa nu-si au rostul parazitii din institutiile respective.In ce priveste CJ Salaj insusi Marc a fost ofiter de securitate si a facut politie politica.Si???

  4. justitia

    marc ai grija ce completezi ca sunt cu ochii pe tine ca pe butelie

  5. cetatean

    Ce aveti ba cu Marc,a fost securest si pe vremea lui nu se fura averea ROMANIEI ca acum.Daca ar fi securitate si acum nu tot felul de structuri partizane,ne-ar durea in dos de U.E,FMI si Banca mondiala.Si hotii ar fi la locul lor dupa gratii!

  6. Anonim

    pentru goe ….ce aveti cu ei?
    Bai analfabetule ,cum vrei sa cureti o societate de comunisti si securisti decit daca-i dam AFARA si pe marc si pe ratiu si pe toti ca ei care s-au infiltrat in politica dupa ’89!

  7. Anonim

    Mentalitatea de comunist si securist este intruchipata in acest marc care s-a infiltrat si a luat puterea in salaj fara sa aiba nimic in comun cu acest judet pe care l-a adus la sapa de lemn impreuna cu sefii de cap de pe vremuri precum berinde,catana,pop-cuzaplac,etc.

  8. goe

    ba nene anonimule da-i afara,spor la treaba .Da vezi bine ca nu pot fi inlaturati.Si atunci care-i rostul structurilor astora bugetivore care-i pun pe cei care erau soimi ai patriei sa de-a tot felul de declaratii ca nu au facut politie politica si Salajul este condus de mai bine de 12 ani de unul ca MARC CARE A FOST SECURIST CU ACTE-N REGULA?In ce priveste analfabetismul nu pot fi toti niste eruditi asa ca matale si sa inteleaga exact sensul unui comentariu de trei fraze.

Leave a Comment