Conservatorul Mircea Gheţe vrea şefia Oficiului Judeţean de Plăţi Sălaj

Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Sălaj va avea, de la mijlocul acestei luni, un nou director. Cum la conducerea Ministerului Agriculturii se află conservatorul Daniel Constantin, mai mult ca sigur că postul din teritoriu va rămâne “în familie”.

Dacă în alte judeţe din ţară, lupta pentru cel mai înalt fotoliu din instituţia amintită este una acerbă, în Sălaj, şefia oficiului este râvnită de o singură persoană: actualul preşedinte interimar al Partidului Conservator Sălaj, Mircea Paul Gheţe. Desemnat să asigure interimatul PC Sălaj în urmă cu aproape un an, Gheţe, în vârstă de 37 de ani, este un om de afaceri zălăuan, licenţiat în drept şi în administraţie publică. Potrivit spuselor sale, în cazul în care va lua concursul nu va renunţa la funcţia politică: “Dacă voi deveni director al OJPDRP Sălaj, nu voi fi obligat să renunţa la funcţia din partid, întrucât voi fi angajat ca personal contractual, nu ca funcţionar public. Voi asigura interimatul PC Sălaj până la noi alegeri”.

În cursa pentru şefia oficiului judeţean, Mircea Gheţe a trecut, deja de primul hop. Mai exact, el a fost declarat “admis” de către APRDP pentru concursul din 19 octombrie

Spre deosebire de alte instituţii publice care i-au înlocuit pe vechii şefi cu alţii apropiaţi USL-ului, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescut a înfiinţat 50 de posturi noi de director, 42 dintre acestea la oficiile din ţară. Măsura ar avea ca scop impulsionarea activităţii instituţiei. Cei 50 de directori vor fi angajaţi cu contract de muncă pe o perioadă determinată, pe bază de concurs, pe perioada derulării Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013, potrivit unei ordonanţe de urgenţă semnate de premierul Victor Ponta. Cheltuielile pentru posturile nou create vor fi suportate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Regională şi de la bugetul de stat.

Conducerea OJPDRP Sălaj este asigurată, din mai 2009, de directorul adjunct Dorin Urs. Acesta îşi va păstra scaunul, dar se va subordona, cel mai probabil, lui Mircea Gheţe.

Alte articole

9 Thoughts to “Conservatorul Mircea Gheţe vrea şefia Oficiului Judeţean de Plăţi Sălaj”

 1. Anonim

  Daca domnu asta ii mare om de afaceri ce ii trebuie munca la stat ? Cum suna asta ?Inseamna ca ori ii merge prost in afaceri sau vrea sa faca afaceri numai cu statul roman ?

 2. Anonim

  Ce fatza de hobbit are domnul ista!:):):)

 3. observator

  “Om de afaceri” care a impanzit Zalaul cu jocuri de noroc………….asta este “cel mai potrivit” la agentia de plati.!!!!!!!!!!!!!!
  Vai de ea tara……..
  Dar parca d-nul Turcas era functionar public si nu poate fi schimbat !!!!!!!
  Cred ca PSD-ul in Salaj a pierdut batalia cu PNL-ul si PC-ul, toate pozitiile bune sunt luate de ei, in conditiile in care daca s-ar vota maine PNL si PC in Salaj ar avea si ei vreo 10% ….!

 4. Mitica de la Fetindia

  Un alt ,,competent,, vrea sa ne faca sa-i fim recunoscatori divinitatii ca a creat un astfel de individ, licenţiat în drept şi în administraţie publică, gata sa se sacrifica pentrie binele salajenilor tarani si pescari. Cu asa veleitati era dificil sa nu fie declarat deja ,,admis,, ca doar are balta PC-ista peste, mai ales ca urmeaza sa se ocupe de pescari. In fond un alt client politic.

 5. pop

  Foarte bine daca-i merge mintea, Felicitari. Cat despre “omul de afaceri” , “fatza”sau competentele acestui domn habar nu aveti ce afaceri “de noroc” a avut sau are si cat de bine sau rau ii merge.

 6. Anonim

  licentiat in drept? unde a terminat dreptul? la spiru haret?

 7. Dan

  Un imbuibat incult!
  Daca-i inscris in PC a lui Voiculescu, putem trage apa.
  Linistiti.

Leave a Comment