BEC a respins contestaţiile privind anularea alegerilor de la Băbeni şi Dragu

Biroul Electroral Central a respins, vineri, 10 iunie, contestaţiile depuse de către reprezentaţi ai UNPR, respectiv ai PSD, ce vizau procesul electoral din comunele Dragu şi Băbeni, ne-au transmis surse din cadrul formaţiunilor politice.
Până la închiderea ediţiei, însă, reprezentanţii BEC nu au făcut publice motivele pentru care au luat această decizie.
Reamintim că PSD Sălaj a depus la BEC o cerere de anulare a alegerilor din comuna Băbeni, după ce alegerile de aici au fost câştigate de către candidatul PNL, Dorel Vancea,la doar un vot distanţă de candidatul social-democrat, Mariana Drăgan.
Pesediştii susţin că există o neconcordanţă între numărul buletinelor de vot utilizate şi numărul de voturi exprimate în secţia de votare de la Ciocmani.
La Dragu, candidatul UNPR la Primărie, Ioana Boca, a cerut anularea alegerilor din comună, pentru că, susţine ea, alegerile au fost câştigate de către liberali prin metode nu tocmai ortodoxe. Potrivit spuselor sale, în ziua scrutinului, contracandidatul PNL, Angela Lazăr, a „manipulat electoratul” şi a produs „o infuzie de persoane de etnie romă”. „Apropiaţi ai candidatului PNL au adus în comună, special pentru vot, persoane domiciliate aici, dar plecate de foarte mulţi ani în alte judeţe. După ce s-au prezentat la urne, toţi au primit mâncare”, a precizat Boca.

One Thought to “BEC a respins contestaţiile privind anularea alegerilor de la Băbeni şi Dragu”

  1. Anonim

    2000 de sarmale facute la TOPOI si 20 de lazi de bere de la PANU care asteptau in duba. Va stie toata lumea din sat.

Leave a Comment