Teren de sport multifuncţional inaugurat la Liceul Teoretic “Gheorghe Şincai” Zalău

 

Un teren de sport multifuncţional a fost inaugurat vineri, 8 noiembrie, la Liceul Teoretic “Gheorghe Şincai” Zalău, în urma unei investiţii de aproape 150.000 de lei realizate de un club sportiv privat în parteneriat cu autorităţile locale.
Parteneriatul încheiat între Primăria Municipiului Zalău, Clubul Sportiv 2B Sports şi Liceul Teoretic “Gheorghe Şincai” Zalău, în vederea amenajării unui teren de sport multifuncţional în incinta unităţii de învăţământ, a fost aprobat de consilierii locali în luna aprilie. Condiţia acestui acord a fost ca, până în data de 1 octombrie, clubul sportiv menţionat să execute o serie de lucrări, precum: turnat covor asfaltic, împrejmuire, instalaţie de iluminat, amplasare porţi de handbal, panouri de baschet, stâlpi de volei şi marcaje specifice. “Proiectul a prins contur în primăvara acestui an. Investiţia s-a ridicat la aproximativ 150.000 de lei. S-a realizat un parteneriat între Primăria Municipiului Zalău, Liceul Teoretic “Gheorghe Şincai” Zalău şi Clubul Sportiv 2B Sports. Autorităţile locale au pus la dispoziţie terenul, iar clubul sportiv l-a amenajat din surse proprii. Amenajarea acestuia este finalizată în proporţie de 90 la sută, în sensul că mai lipsesc nişte plase protectoare”, a explicat Banto Roland, iniţiatorul proiectului.
Totodată, clubul va putea folosi gratuit terenul de sport, fără a perturba activitatea şcolară şi extraşcolară a elevilor liceului, a Clubului Sportiv Şcolar sau a altor cluburi în care Consiliul Local este asociat. “În condiţiile actuale, fiecare clasă îşi va putea desfăşura ora de sport pe un teren separat. Înainte, terenul de sport era împărţit de două clase. Această investiţie răspunde nu numai necesităţilor derulării programului şcolar, ci şi ca program de după, elevii având la dispoziţie o bază sportivă pentru petrecerea timpului liber. În timpul programului şcolar baza sportivă va fi folosită de elevii noştri, iar după va fi la dispoziţia asociaţiei sportive. Realizarea acestui proiect reprezintă un exemplu de bune practici în ceea ce priveşte parteneriatele realizate de instituţiile şcolare cu agenţii economici, respectiv autorităţi publice locale”, a menţionat directorul Liceului Teoretic “Gheorghe Şincai”, Codin Ciurean.
Contractul de comodat între Clubul Sportiv 2B Sports şi liceul zălăuan s-a încheiat pe o perioadă de cinci ani, cu posibilitate de prelungire.

 

One Thought to “Teren de sport multifuncţional inaugurat la Liceul Teoretic “Gheorghe Şincai” Zalău”

  1. Anonim

    ala nu e teren de sport, e doar tentativa. un miliard si jumatate rahatul ala. cred ca ar trebui sa se autosesizeze organele competente

Leave a Comment