Peste 300 de copii înscrişi în clasa pregătitoare în doar două zile

Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat situaţia preliminară privind înscrierea în învățământul primar pentru anul şcolar 2018 – 2019 (prima etapă). Potrivit datelor înregistrate în sistem, în primele două zile de înscriere (8 și 9 martie), în județul Sălaj au fost completate 310 de cereri. Dintre acestea, 276 cereri vizează copii cu vârsta de 6 ani, împliniți până la data de 31 august 2018, inclusiv, iar alte 34, copii cu vârsta de 6 ani, împliniți începând cu data de 1 septembrie 2018.

Potrivit Ministerului Educației Naționale, în primele două zile de înscriere (joi, 8 martie și vineri, 9 martie), până la ora 18, au fost completate la nivel naţional 31.601 cereri, 89 la sută vizând copii cu vârsta de 6 ani împliniţi până în 31 august 2018.

În prima etapă, părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 26 martie, inclusiv. Cererea-tip se poate completa la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului sau online, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educației Naționale. Validarea cererilor-tip completate online este obligatorie și se realizează în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui și a cel puțin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8 – 18 (luni-vineri).

În data de 30 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, copiii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă va avea loc în perioada 12 -18 aprilie. Rezultatele vor fi afișate în 23 aprilie, pentru ca între 24 aprilie și 4 mai, inspectoratele şcolare să soluţioneze toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.

Alte articole

One Thought to “Peste 300 de copii înscrişi în clasa pregătitoare în doar două zile”

  1. Anonim

    “de 6 ani , nascuti pana la 31 august 2018, si altii altii de 6 ani nascuti pana la 1 septembrie 2018” Zau , imi pare rau ca mai pierd vreme citind asa articole!, o sa urmaresc cine le semneaza.

Leave a Comment