Cui îi pasă? Şcolile sălăjene scot pe bandă rulantă mii de corigenţi şi chiulangii

Directorii unităţilor de învăţământ din judeţ s-au întâlnit miercuri, 14 martie, cu conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj în cadrul unei şedinţe ce a avut ca principală temă starea învăţământului sălăjean în primul semestru al anului şcolar 2017-2018.

Potrivit informaţiile prezentate de către inspectorul şcolar general Maria Pop, în şcolile şi grădiniţele din judeţ studiază peste 36.000 de copii, circa 31 la sută dintre aceştia fiind elevi în învăţământul primar – clasa pregătitoare şi clasele I-IV. La finele primului semestru, din totalul celor 28.308 înscrişi au promovat puţin peste 89 la sută. “Promovabilitatea este mai mică decât în anul şcolar precedent, situaţia fiind determinată de diminuarea valorii acestui indicator la liceu – de la peste 70 de procente, la 66,41 la sută, şi la şcolile profesionale, de la peste 80 la sută, la sub 72 la sută”, a explicat Maria Pop. Aceasta a mai spus că aproape 2.000 au rămas corigenţi la cel puţin o materie, iar peste 1.000 nu au avut situaţia şcoară încheiată.

Abaterile disciplinare le-au adus note scăzute la purtare pentru peste 1.600 de elevi, 40 la sută dintre ei fiind încadraţi în ciclul gimnazial. Statisticile indică faptul că 1.323 s-au ales cu note cuprinse între 7 şi 9,99, iar pentru 344, absenţele nemotivate şi abaterile de la regulamentul şcolar le-au micşorat nota la purtare sub 7. De asemenea, a precizat oficialul ISJ Sălaj, 14 tineri au fost exmatriculaţi. În aceste condiţii, inspectorul şcolar general a opinat că reprezentanţii instituţiei pe care o reprezintă şi cei ai unităţilor de învăţământ trebuie să intensifice acţiunile de conştientizare a rolului esenţial pe care educaţia îl joacă în viaţa fiecăruia. “Trebuie să ne unim eforturile ca să îi aducem la şcoală”, a subliniat Maria Pop.

La şedinţa de miercuri, alături de directorii unităţilor de învăţământ sălăjene şi de inspectorii şcolari, au fost prezenţi, în calitate de invitați, prefectul județului Sălaj, Florin Florian, primarul Zalăului, Ionel Ciunt, reprezentantul Asociației Părinților, Călin Pop; președintele FSLI Sălaj, Eusebiu Lehene, şi eleva Iulia Nicorici, președintele Consiliului Județean al Elevilor.

Alte articole

3 Thoughts to “Cui îi pasă? Şcolile sălăjene scot pe bandă rulantă mii de corigenţi şi chiulangii”

  1. Cosmin Stoica c

    Anunt lucru online exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cosminstoica2015@gmail.com

  2. zalaucu

    ok. am inteles . da masuri pentru indreptarea situatiei???!!astai rezultatul mariri salariului la profesori???!!!!

  3. Anonim

    voi tot mai ” uniti ” la salarii ,elevii tot mai slabi pregatiti la invatatura…!!!!??????????

Leave a Comment