Maestrul bucătar Adrian Szucs, la Congresul mondial al tradițiilor culinare

szucs adria, machete zalau

Cunoscutul maestru bucătar zălăuan Adrian Szucs este prezent în această perioadă la Congresul mondial al tradițiilor culinare. Evenimentul se desfășoară în perioada 17-21 noiembrie în mai multe localități din județul Sibiu și reunește delegații de bucătari din peste 35 de țări care vor prezenta și găti un meniu de nuntă specific țării sau regiunii în care trăiesc. Activitățile gastronomice se vor desfășura în: Sibiu, Avrig, Sadu și Șelimbăr în cadrul proiectului ”Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019”. Congresul va transforma județul Sibiu, pentru patru zile, în capitala gastronomiei mondiale. Gastronomia tradițională va fi reprezentată de toate cele nouă regiuni istorice din România: Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania, Maramureş, Bucovina, Moldova, Crișana și Dobrogea. Echipele vor fi formate din membrii Asociației Culturale ”Euro Est Alternativ”, iar fiecare țară va fi reprezentată de către o echipă alcătuită din mai mulți bucătari. Unul dintre ei va prezenta preparatele tradiționale prilejuite de contextul nunții din țara pe care o reprezintă, printr-un mic istoric al produselor, iar ceilalți bucătari vor pregăti și prezenta preparatele specifice. Timpul de lucru acordat participanților pentru pregătirea produselor va fi de 90 de minute, pe țară. Organizatorii au pregătit o bucătărie dotată cu toate utilajele necesare pentru bucătari. După susținerea prezentărilor, echipele vor arăta meniul, iar fiecare preparat va fi expus pe un platou separat, câte două porții din fiecare preparat: una pentru expoziție, iar cealaltă pentru sesiunea de fotografiere. Maestrul bucătar, zălăuanul Adrian Szucs, alături de alți bucătari, va reprezenta zona Maramureșului.

2 Thoughts to “Maestrul bucătar Adrian Szucs, la Congresul mondial al tradițiilor culinare”

  1. Anonim

    Zona Maramuresului?! Interesant… ultima data cand am verificat, Zalaul era in Crisana…

    1. Anonim

      Era vb ca reprezintă 🤘🤘🤘grg

Leave a Comment