Condamnare pentru poliţistul care şi-a desfigurat în bătaie colegul

Poliţistul şimleuan Alin Ioan Onica a fost condamnat vineri, 22 iunie, de către magistraţii Tribunalului Sălaj în dosarul în care a fost judecat pentru tentativă de omor.
Instanţa l-a găsit vinovat şi l-a condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare şi i-a interzis mai multe drepturi, respectiv de a fi ales în autorităţi publice sau orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme pe timp de un an de la data executarii pedepsei inchisorii. Din pedeapsa aplicată, magistraţii au dedus perioada în care Onica a fost reţinut, arestat preventiv şi apoi arestat la domiciliu, mai exact din 17 ianuarie 2018 până în prezent.

De asemenea, au dispus menţine măsurii arestului la domiciliu şi l-au obligat pe inculpat să plătească cheltuieli judiciare către stat în valoare de 1.400 de lei. Soluţia poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.
Reamintim că Alin Ioan Onica a fost trimis în judecată după ce şi-a snopit în bătaie un coleg, după petrecerea prilejuită de bilanţul anual al Poliţiei Orăşeneşti Şimleu Silvaniei, acolo unde cei doi lucrau. Totul s-a petrecut în noaptea de 16 ianuarie, în apropierea Cabanei Brădet, când, aflat în stare de ebrietate, pe fondul unui conflict spontan pe care l-a avut cu colegul său Mircea Gaidoş, i-a aplicat acestuia multiple lovituri cu pumnii şi picioarele în diverse zone ale corpului, provocându-i leziuni grave.
Agentul a fost suspendat de drept din funcția pe care o deține în cadrul Compartimentului ordine și siguranță publică, odată cu suspendarea, el predând şi armamentul.

Alte articole

3 Thoughts to “Condamnare pentru poliţistul care şi-a desfigurat în bătaie colegul”

  1. Anonim

    Nu e posibil asa ceva, o asemenea solutie! In cel mai scurt timp cred ca va urma apelul procurorilor si Curtea de Apel sa faca bina sa-i dea o incadrare corecta acestui individ! Eu stiam ca 10 ani este minimum ptr. fapta individului aista!

  2. Anonim

    o zic sa intre in politica ca militianul ghita pop

  3. Anonim

    De unde și până unde, mucinfreză ăsta este șimleuan ? I-a mai documentați-vă ăștia care vă autodefiniți ,,ziariști,,…

Leave a Comment