Ciobanul criminal riscă închisoare pe viaţă

Ciobanul care şi-a omorât în bătaie doi colegi de breaslă, la începutul lunii martie, în localitatea Cliţ, comuna Băbeni, a fost trimis în judecată de către procurorii sălăjeni sub acuzaţia de omor deosebit de grav. Agresorul şi victimele erau angajaţi ca oieri pentru a avea grijă de turma unui sibian.
Pe fondul consumului de alcool, în noaptea de 1 martie, în jurul orei 22.30, Mircea Traian Ilie, în vârstă de 30 de ani, a năvălit în coliba în care dormeau ceilalţi doi bărbaţi şi le-a împărţit lovituri de bâtă cu nemiluita. Potrivit procurorului Pompilia Stana, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, între cei trei existau nişte neînţelegeri mai vechi. În urma loviturilor încasate, una dintre victime, un bărbat de 36 de ani, a murit pe loc, iar celălalt, în vârstă de 58 de ani, a intrat în comă de gradul IV. Victima a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, a ieşit din comă după câteva zile, însă, ulterior, a decedat.
Pe numele agresorului a fost emis mandat de arestare preventivă, el fiind cercetat pentru omor şi tentativă de omor. Cum şi cel de-al doilea oier agresat a murit, procurorii au schimbat încadrarea juridică în omor deosebit de grav.
Dacă instanţa îl va găsi vinovat, Mircea Ilie riscă să-şi petreacă restul zilelor după gratii.

Alte articole

Leave a Comment