Vești proaste în prag de iarnă: se scumpește pâinea

Pentru sălăjeni cel puțin, vestea completă ar fi „se scumpește, din nou, pâinea”. Aceasta după ce prețul pâinii a crescut de mai multe ori în ultimele luni, cu sume cuprinse între 50 de bani și doi lei la unii producători, mai ales pentru produsele – specialitate, cele cu semințe, cele tip graham, cu secară sau dietetice.

anunţă Aurel Popescu, preşedintele Rompan a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că motivele pentru care vom plăti mai mult pentru o pâine sunt scumpirea energiei şi creșterea cheltuielilor cu salariile plătite muncitorilor care lucrează în fabricile de pâine cât și cei din rețeaua de distribuție.

În ultimul an, produsele de panificaţie s-au scumpit cu aproximativ 1 la sută, arată datele. Majorările nu se opresc aici, pentru că sunt programate creşteri salariale.

„Pâinea nu s-a scumpit din septembrie 2013, acum a început să se scumpească din nou, forţă de muncă a crescut, gazul și energia de asemenea. Asta este, nu avem ce face”, a declarat Aurel Popescu, preşedintele Rompan.

“Cea mai mare problema în momentul de faţă este problema cu forţă de muncă, nu mai găsim oameni să muncească, iar acum, dacă salariul minim creşte la 1.900, deci va fi foarte greu. O să scumpim în mod categoric”, a spus reprezentantul producătorilor de pâine din țară.

 

 

Leave a Comment