Sprijin de la stat pentru antreprenorii sălăjeni care vor să participe la un târg de artizanat şi meşteşuguri

Întreprinzătorii cu mici afaceri handmade din Sălaj vor putea participa în acest an la Târgul Național pentru Artizanat și Meștesuguri. Statul oferă ajutor financiare nerambursabil, în acest sens.

Bugetul alocat de stat în anul 2017 este de 890.000 de lei pentru organizarea târgului, inclusiv decontarea unor cheltuieli cu transportul și cazarea antreprenorilor din zona handmade (artizanat și meșteșuguri), pentru a putea participa la cele trei zile de târg și seminare de specialitate.

Vor fi suportate cheltuielile de transport pentru beneficiari și pentru produsele acestora (după caz), precum și cheltuielile de cazare a beneficiarilor pe perioada desfășurării evenimentului.

Pentru transportul produselor, suma maximă este de 2.000 de lei. Dacă beneficiarul se deplasează cu autoturismul personal, va primi contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 kilometri parcurși. Cheltuielile privind transportul vor fi decontate în baza documentelor justificative.

Pentru cazare, decontarea cheltuielilor este de maxim 1.600 de lei/ beneficiar (patru nopți de cazare, nu mai mult de 200 lei/ noapte/ persoană.

La acest târg, sunt aşteptaţi 150 de antreprenori handmade.

Vor putea beneficia de finanțări întreprinderile mici și mijlocii (IMM), societățile cooperative (inclusiv societățile cooperative meșteșugărești mixte), persoanele fizice autorizate (PFA) care desfășoară activități economice în mod independent, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale, precum și asociațiile profesionale sau fundațiile.

Înscrierile în acest program se vor putea face on-line, pe site-ul aippimm.ro, al Direcției Programe Antreprenoriat și IMM din subordinea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Alte articole

Leave a Comment