Tichete de vacanţă pentru bugetari

Bugetarii vor primi tichete de vacanţă în valoare de maxim 5.100 de lei, au decis, marţi, deputaţii. Respectivele tichete, care vor fi suportate integral de către angajator, vor putea fi folosite numai în ţară, inclusiv în pensiuni agroturistice, şi nu pot fi făcute cadou altcuiva.
Proiectul de lege privind acordarea tichetelor a fost adoptat cu 215 voturi „pentru”, şapte „împotrivă” şi 100 de abţineri. Documentul prevede că angajatorul nu este obligat, ci doar stimulat să le includă în pachetul salarial.
Voucherele vor fi acceptate numai de structurile de primire turistice sau agenţiile de turism autorizate de către Ministerul Turismului şi utilizate doar pentru achiziţionarea de servicii turistice pe teritoriul României. Autoritatea Naţională pentru Turism emite aceste vouchere, iar angajatul care beneficiază de ele nu mai are dreptul în cursul anului fiscal de bilete de odihnă. Valorile nominale permise pentru voucherele de vacanţă sunt: 10, 20, 30, 40 şi 50 lei.
„Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariaţilor sub formă de vouchere de vacanţă reprezintă contravaloarea a 6 salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, pentru un salariat, în decursul unui an fiscal”, se arată în proiect.
Camera Deputaţilor este for decizional, proiectul de lege urmând să fie trimis la promulgare.

Leave a Comment