Bărbaţii care au prădat sediul PDL Sălaj, condamnaţi la închisoare

Cei doi tineri arestaţi la începutul anului pentru că au sustras mai multe bunuri din sediile unor firme şi instituţii, precum şi din incinta PDL Sălaj, au fost condamnaţi, zilele trecute, de către magistraţii Judecătoriei Zalău.
Florin Rostaş, în vârstă de 28 de ani, a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu privare de libertate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat în formă continuată.
Partenerul său de ilegalităţi, Tiberiu Gudea, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru aceeaşi infracţiune. Întrucât ilegalităţile au fost săvârşite în cursul liberării condiţionate, Gudea având o condamnare anterioară de 3 ani şi 4 luni de închisoare, Judecătoria Zalău a sporit pedeapsa acestuia cu două luni. În plus, inculpaţii au fost obligaţi de către instanţă să plătească despăgubiri civile în valoare totală de peste 3.200 de lei către PDL Sălaj şi către societatea de la care aceştia au sustras mai multe pachete de ţigări şi sticle de vin. Decizia judecătorilor poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Reamintim că Rostaş şi Gudea au fost arestaţi la sfârşitul lunii ianuarie, după ce investigaţiile poliţiştilor au scos la iveală că bărbaţii sunt autorii mai multor furturi petrecute pe raza municipiului în perioada noiembrie 2013-ianuarie 2014. Potrivit rechizitoriului, în 17 noiembrie 2013, Gudea a furat două laptopuri şi două telefoane mobile din sediul unei firme din Zalău, iar în noaptea de 4 spre 5 decembrie 2013, Rostaş a pătruns prin efracţie în incinta unui bar din oraş, de unde a sustras 10 pachete de ţigări, dulciuri, cheile de la aparatele de jocuri de noroc, precum şi 40 de lei. O lună mai târziu, cei doi au început să comită furturi în colaborare. Mai întâi, au furat fier vechi dintr-un depozit Electrica, apoi, un aparat foto, un laptop şi 40 de lei din sediul Bibliotecii Judeţene, pentru ca din incinta PDL Sălaj să subtilizeze un alt laptop, un parfum şi şapte sticle de vin. Ultima lor infracţiune, cea în urma căreia au ajuns, de altfel, în arest preventiv, s-a petrecut în noaptea de 27 spre 28 ianuarie, când inculpaţii au furat 250 de pachete de ţigări şi băuturi alcoolice dintr-un magazin situat pe strada Sfânta Vineri.

One Thought to “Bărbaţii care au prădat sediul PDL Sălaj, condamnaţi la închisoare”

  1. cam tarziu au fost prinsi !!!!ori s-au lasat prinsi ,mai bine zis !

Leave a Comment