Turiştii fug de Sălaj

Judeţul Sălaj a atras mai puţini vizitatori în 2013 decât în 2012, potrivit informaţiilor furnizate de către Direcţia Judeţeană de Statistică. Astfel, anul trecut, în structurile de primire turistică din judeţ au fost cazaţi 33.355 de turişti (din care doar 11,2 la sută au fost străini), numărul lor fiind în scădere cu 2,2 la sută decât cel înregistrat în anul precedent. Sosirile în hoteluri au deţinut aproape jumătate din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare.
Tot în scădere sunt şi înnoptările în structurile de primire turistică. Datele statistice arată că în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2013, numărul acestora a atins 85.453, cu 5,3 la sută mai puţine decât în intervalul corespunzător din 2012. Înnoptările în hoteluri reprezintă 54,1 la sută din numărul total.
În ceea ce priveşte indicele de utilizare netă a locurilor de cazare, acesta a fost de 16,7 la sută pe total structuri turistice, cu 0,6 puncte procentuale sub nivelul din 2012. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare s-au observat în cazul spaţiilor de cazare din bungalouri (28 la sută), a hotelurilor (21,9 la sută), a campingurilor (18,8 la sută) şi a vilelor turistice (17 la sută).

6 Thoughts to “Turiştii fug de Sălaj”

  1. Zorro

    …normal, fiindca ai criza peste tot nu poti lua par din palma,dar si daca privesti din alt unghi,in afara de Gradina Botanica din Jibou(care atrage cei mai multi turisti!) si inca 2-3 obiective (Boghis,Bizusa,Tusa)ar mai fi mult mai multe de vazut si vizitat, dar lipsa de viziune si implicare a catailor comunisto-securisti care conduc judetul de 24 de ani de cand tat ei si-au executat mentoru,care se complac intr-o lingezeala si bunastare personala perpetua,no sa aduca niciodata dezvoltarea economica si turistii doriti in judetul asta!…

  2. Fituici alandala!

    Aia de la Graiul zic chiar pe invers ca a crescut numarul de turisti, in articolul „Turistii straini dau semneca le place judetul”…
    Care mintiti si care spuneti adevarul?

  3. Liviu

    Si ce sa le placa turistilor in Salaj? Mizeria de la Baile Boghis sau Bizusa ? In afara de Gradina Botanica din Jibou,Gradina Zmeilor ,Castrul roman de la Moigrad ce altceva mai poti vizita in Salaj?

  4. Anonim

    nu s-a facut nimic pentru infrastructura de drumuri judetene -vezi in ce hal e drumul judetean Nusfalau Ciucea si atunci intelegi de ce nu vin turistii la baile Boghis,nu viziteaza zona turistica Izbucul Barcaului ca nu vor sa-si rupa masinile precum locuitorii din zonele respective.
    ca sa nu spun ca nu exista infrastructura de cazare rezonabila ,ehei asta de la conucerea judetului se trage.

  5. Anonim

    turism nu inseamna numai Zalau

  6. steaua25

    nu va necajiti vom avea un boghis de splendoare peste un an elena udrea va face treaba nu ca ceilalti care sug banii si va promit ca si drumul nusfalau ciucea va fi ca si cel spre alesd daca ramanea guvernul boc era gata asa se bucura sudisti asa nea trebuit pana traim tot invatam fratilor deci boghisul va fi micul hajduszoboszlo ne auzim oooooo

Leave a Comment