Bărbatul care a înjunghiat un copil din Plopiş a fost arestat

Szucs Carol Zsolt, bărbatul de 27 de ani din Suplacu de Barcău, despre care procurorii sălăjeni susţin că a înjunghiat un minor de 14 ani în plină stradă, a ajuns după gratii. Instanţa a admis miercuri propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj şi au emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele suspectului.
Presupusul agresor este acuzat de tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, infracţiune pentru care riscă până la 12 ani şi jumătate de închisoare.
Reamintim că în cursul zilei de luni, un copil de doar 14 ani din cătunul Ghirea, comuna Plopiş, a fost transportat de urgenţă la Secţia Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, după ce a fost înjunghiat de mai multe ori în torace, abdomen, umăr şi braţ. Băiatul a fost supus unei intervenţii chirurgicale şi, potrivit cadrelor medicale clujene, viaţa lui nu este pusă în pericol, întrucât lama cuţitului i-a trecut milimetric de inimă.
După cum ne-a declarat Bogdan Chiş, procurorul de caz, suspectul este recidivist şi a executat şapte ani şi jumătate de închisoare pentru o altă tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri. „Bărbatul l-a atacat cu un cuţit pe copilul de 14 ani în mijlocul străzii, pe fondul unui conflict mai vechi dintre el şi părinţii victimei”, a precizat procurorul sălăjean.

Leave a Comment