Onorica Abrudanu, inspector în Ministerul Dezvoltării Regionale

Fostul subprefect Onorica Abrudanu va ocupa, începând din 8 iulie, unul dintre posturile de inspector la Serviciul Anticorupţie din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
Aceasta se va prelua noua slujbă prin transfer de pe funcţia de consilier în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Sălaj, pe care a ocupat-o după ce nu a mai fost subprefect. „Postul de inspector în cadrul Serviciului Anticorupţie este pe perioadă nedeterminată. Ce a cântărit foarte mult în obţinerea acestui post a fost câştigarea procesului pe care Prefectura Sălaj l-a intentat, în 2010, Primăriei Zalău, privind locuinţele ANL atribuite ilegal, pe baza unor cereri de adopţie ieşite din termen”, ne-a declarat Abrudanu. Potrivit spuselor sale, politicul nu a avut nicio influenţă în obţinerea scaunului din minister. „Singurul sprijin politic pe care l-am primit când mi-a fost mai greu a venit din partea UDMR, prin Vegh Alexandru şi Matolcsi Elisabeta”, a adăugat fostul subprefect, care vede în mutarea sa la Bucureşti şi preluarea noii slujbe, nu doar un nou început, ci şi o provocare.
„Atâta timp cât am fost în funcţii, nimeni nu mă poate acuza că am făcut vreun compromis ori că am luat decizii iresponsabile. Am fost şi rămân un om corect”, a precizat Onorica Abrudanu.
În ceea ce priveşte o eventuală revenire în viaţa politică, spune, cel puţin deocamdată, „pas”.
Serviciul Anticorupţie din cadrul MDRAP a luat fiinţă în urmă cu câteva luni, fiind una dintre primele măsuri luate de către Liviu Dragnea după preluarea ministerului. Principalele atribuţii ale acestei structuri vizează, pe de o parte, elaborarea strategiei anticorupţie pentru Ministerul Dezvoltării, pentru toate structurile sale şi pentru cele din subordine, precum şi dezvoltarea unor mecanisme de verificare a procesului de achiziţii publice, în special pentru identificarea şi prevenirea unor posibile situaţii de conflict de interese.
Onorica Abrudanu a fost viceprimar al municipiului Zalău în mandatul 2004-2008, din partea PDL Sălaj, iar în perioada 2009-2012, a ocupat fotoliul de subprefect al judeţului Sălaj. La alegerile parlamentare din 2012, ea a candidat din partea PPDD Sălaj la Camera Deputaţilor, în Colegiul 4 Zalău, clasându-se pe locul al patrulea, după Mirel Taloş (USL), Claudiu Bârsan (ARD) şi Kovacs Irina (UDMR). Ca urmare a rezultatului slab obţinut, Onorica Abrudan şi-a dat demisia de onoare din partid.

16 Thoughts to “Onorica Abrudanu, inspector în Ministerul Dezvoltării Regionale”

  1. Anonim

    de ce nu postati comentariul sau a-ti ocupat si voi tot prin transfer postul

  2. Anonim

    s-a gandit mult intradevar….. la prestatii sociale nu facea toata ziua nimic……. directoarea de acolo era complicea ei…. se plimba toata ziua prin oras iar cad era la serviciu cred ca dormea in birou ca de fiecare data cand iesea in oras parea buhaita…… USL …. oare unde e ceea ce ati promis????? ….. lene pe banii statului

  3. Anonim

    Totusi doamna asta ce meserie are?
    De ce pusca mea astia cand le pica steaua nu se duc sa-si faca meseria si sa vina altii la rand.Chestia asta suna pentru toti decrepitii politici.

  4. xxx

    ASTIA DE LA USL I-SI BAT JOC DE PROPRII ALEGATORI. Mai usl-istilor dar timpiti mai puteti fi sa faceti asa ceva s-au va obliga legile lui boc pe care va cacarisiti pe voi ca nu le puteti schimba.Pai noi am votat niste neputinciosi? SA VA FIE RUSINE SI SA VA BAGATI MINTILE IN CAP.

  5. Anonim

    totusi oamenii astia daca au ocupat odata, din intamplare un post, nu mai lucreaza pentru tot restul vietii?

  6. Licheaua asta batrana si sulfuroasa a trecut prin toate partidele: PRM, PDL, PPDD, FC…mai putin PSD, unde a ajuns acum, fiindca nu va imaginati ca a numit-o cineva in minister fara sa o „unga” mai intai….(cum au facut unii prin zalau).

    Oricum, e interesant ce servicii, de ce fel, si cui anume a prestat sa ajung acolo si sa ramana, intrucat acolo concurenta e mare frate….sunt fete tinere …specialiste in…..”antifrauda”…..tre sa prestezi ca sa ai succes….

    Oricum, nu a lucrat nimic in viata ei, deci merge la ce stie „sa faca”….

  7. Anonim

    Ba a lucrat,nu poti sa spui ca nu a lucrat.Inainte de 1989 a lucrat in armatura pe schimburi parca a fost lacatus mechanic.A mai lucrat si pe la curtea de conturi ca secretara si sefa de cabinet laGrec Doru.Dupa ce s-a apucat de politichie normal ca nu a mai lucrat.ACUMA CARE POLITICIAN LUCREAZA/??Santeti rai.In ce priveste meseria cati dintre politicienii romani de dupa 1989 au o profesie in care sant buni?Putini ,foarte putini.IN marea lor majoritate sant niste ratati professional.Da cred ca tremura toti coruptii din tara de cand cu numirea asta maiceva ca si atunci cand ii ancheteaza DNA-UL.Astia s-au pacalit rau trebuiau sa o puna pe doamna respective sefa la DNA.

    1. Anonim

      pe post de sudor a fost, dar nu a stat mult ca s-a invartit de a ajuns repede pe la birou si apoi la curtea de conturi…

    2. Anonim

      rectific … pe post de strungar … si repede a gasit strunga pe care sa iasa si asa a ajuns pe la birouri

  8. Anonim

    Chiar ca-si bat joc uslistii in mod special psd-istii de proprii alegatori si chiar de proprii membri de partid.

  9. rodica-madrid

    felicitari ,draga onorica ai fost si vei ramine un om de onoare pt mine

  10. Anonim

    Doamna Onorica Abrudan este o persoana puternica. Are caracter, principii moral crestine si o educatie sanatoasa din familie. Daca a putut sa ajute un om l-a ajutat, dar rau nu a facut nimanui. Sa fii o luptatoare si in continuare! Dumnezeu ajuta oamenii buni.

  11. Anonim

    o broasca cu ochelari care sare din lac in put, depinde de vremuri

  12. Vasi

    Gonorica ii va umple si pe bucurestenti amu’ de „bucurii”

  13. Anonim

    o vaca semi-analfabeta, nu s.a maritat ca sa poata da cu dosul prin oras pentru functii, pana acuma muma cine nu a vrut nu a indesat.o

  14. Anonim

    AUZI TU, CICA NU A FACUT COMPROMISURI SI CICA ESTE CORECTA……, AI UITAT DE LA CATA LUME AI CERUT/CERSIT BANI?……, EU SUNT UNUL DIN ACEIA CARE A FOST NEVOIT SA-TI DEA BANI, CA M-AI AMENINTAT…..CAT DE NESIMTITA SI MINCINOASA POTI FI?????
    SI UNDE LUCREZI, LA ANTICORUPTIE?????? ESTI F.F.F. POTRIVITA PENTRU ACEL LOC….ha,ha,ha…..

Leave a Comment