Condamnaţi pentru că au luat un credit cu acte false

O tânără de 26 de ani din Almaşu a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce magistraţii Judecătoriei Zalău au găsit-o vinovată de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals, după ce a accesat o linie de credit în baza unor documente false.
Potrivit informaţiilor furnizate de către judecătorul George Barbura-Turcu, purtătorul de cuvânt al instanţei, Cristina Arman s-a prezentat la biroul unei instituţii de credit din incinta unui complex comercial din Cluj-Napoca, pentru a lua un împrumut în vederea achiziţionării de produse electrocasnice. În acest sens, femeia s-a folosit de o adeverinţă de salarizare şi o fişă fiscală false, întrucât nu avea niciun loc de muncă.
Oficialul Judecătoriei Zalău a mai precizat că inculpata a acţionat în complicitate cu Marius Fodor, de 42 de ani, din localitatea clujeană Răscruci, comuna Bonţida, care s-a ocupat de procurarea celor două documente false. Bărbatul a fost şi el judecat în acelaşi caz, fiind găsit vinovat de comitearea infracţiunilor de instigare la înşelăciune şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată. În aceste condiţii, instanţa l-a condamnat pe clujean la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, cu un termen de încercare de cinci ani.
Cei doi au fost fost obligaţi de către judecători să plătească aproape 30.000 de lei către instituţia financiară nebancară ce a acordat creditul, sumă reprezentând contravaloarea împrumutului şi dobânzile aferente.

Leave a Comment