Tribunalul l-a pus în libertate pe şimleuanul care a escrocat peste 100 de persoane

Judecătorii Tribunalului Sălaj au admis recursul formulat de către şimleuanul Cristian-Dumitru Chereji la decizia de arestare preventivă dispusă de Judecătoria Zalău. Astfel, măsura arestării pe 29 de zile a fost înlocuită cu cea a interzicerii de a părăsi localitatea.
Chereji este acuzat că ar fi înşelat aproximativ 100 de persoane din judeţele Sălaj, Maramureş şi Vâlcea, cărora le-a promis locuri de muncă în Germania.
În luna octombrie a anului trecut, bărbatul a postat pe site-ul tocmai.ro oferta de muncă pentru Germania, ce cuprinde 80 de slujbe în agricultură şi 20, în construcţii. Ulterior, a căutat pe Internet modele de contract, deşi nu era împuternicit de nicio firmă din România ori Germania şi le-a pretins părţilor vătămate să plătească o taxă de intermediere cuprinsă între 135 şi 150 de euro şi 10 lei pentru poliţa de asigurare.
În martie 2013, când părţile vătămate trebuiau să-şi înceapă activitatea în Germania, inculpatul le-a comunicat că din cauza vremii nefavorabile, data a fost decalată. Ba mai mult, pentru a scăpa de presiunile venite din partea celor cu care încheiase falsele contracte de muncă, şimleuanul a plecat în Italia pentru o lună, iar la întoarcere, ştiind că este căutat nu doar de victime, ci şi de oamenii legii, s-a ascuns pe la diverşi prieteni.
În urmă cu o săptămână, Judecătoria Zalău a emis un mandat de arestare preventivă pe 29 de zile pe numele şimleuanului, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată.

5 Thoughts to “Tribunalul l-a pus în libertate pe şimleuanul care a escrocat peste 100 de persoane”

  1. nae l.

    Au constatat (ne)judecatorii ca escrocul nu suporta detentia si nu este pericol pt. societate !?!?!?

  2. carcotasu'

    sa de Dumnezeu sa le insele in viitor pe neamurile judecatorilor

  3. Anonim

    ,,Justitia,, in Romania este cea mai corupta ,abuziva si necinstita dintre toate .Magistratii au pensii speciale,salarii imense tot felul de privilegii iar in salile de judecata domneste arbitrariul si faradelegea .Ce mai este o batjocura.

  4. Anonim

    traisca Romania!

Leave a Comment