Citadin, în întârziere cu repararea drumurilor

Starea deplorabilă în care se află unele străzi şi porţiuni de drum din municipiul Zalău se datorează capriciilor vremii. Cel puţin asta susţin reprezentanţii firmei Citadin SRL, ce se ocupă de întreţinerea străzilor din reşedinţa de judeţ. Potrivit lui Virgil Nicora, directorului societăţii, ploile abundente din primăvara acestui an, dar şi cele căzute în luna iunie, au întârziat cu aproximativ două luni programul lucrărilor pentru 2013. Acest lucru a tăiat din încasările firmei, lucru ce s-a răsfrânt asupra personalului, în condiţiile în care cei aproximativ 200 de salariaţi nu şi-au primit bonurile de masă aferente lunii mai.
„Pe lângă bulevardul Mihai Viteazul ar fi trebuit ca până la această dată să fi intervenit cu lucrări de reparaţii, pe diferite porţiuni, şi pe străzile Băii şi Dacia”, a explicat Nicora.
Primele intervenţii din acest an în repararea carosabilului de pe pe bulevardul ce traverseaza Zalăul s-au făcut la finalul lunii aprilie, când condiţiile meteo au permis acest lucru. Până la această dată, susţine sursa citată, s-au executat plombări pe banda de mers înspre Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, dar din cauza vremii nefavorabile, lucrările au fost întrerupte în zona Gării, pe banda de mers spre Brădet.
Pentru a recupera timpul pierdut, lucrătorii Citadin vor lucra ore suplimentare. „În acest zile, angajaţii noştri execută lucrări în zona centrală a oraşului – pe platoul din faţa Parcului Central, pe aleea de lângă Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu” şi pe strada Olarilor. Ritmul lucrărilor va fi unui susţinut în lunile următoare şi vom încerca să compensăm prin ore suplimentare perioada în care, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, nu am putut lucra”, a mai spus Virgil Nicora.
Potrivit reprezentanţilor Citadin, de la începutul anului, au fost executate reparaţii pe străzile Kossuth, Corneliu Coposu, Tudor Vladimirescu şi Gheorghe Lazăr. „Aceste artere de circulaţie sunt prioritare şi, de altfel, sunt cele mai afectate de traficul greu care tranzitează municipiul. De aceea, dacă vor mai apărea probleme, angajaţii Citadin vor interveni din nou, punctual, pe aceste străzi”, a precizat directorul societăţii.
În ceea ce priveşte lucrările de reparaţii în cartierele municipiului, intervenţiile au vizat cartierul Brădet. În funcţie de condiţiile meteo şi complexitatea lucrărilor din celelalte zone, vor fi executate lucrări similare – reparaţii străzi, trotuare, borduri – şi în cartierele Dumbrava Nord şi Porolissum.
Pentru anul în curs, Citadin are la dispoziţie un buget de aproape 3,4 milioane de lei pentru întreţinerea şi reparea străzilor.

One Thought to “Citadin, în întârziere cu repararea drumurilor”

  1. Anonim

    Stie cineva daca exista undeva, public un grafic, cel putin teoretic, al lucrarilor planificate de Citadin pt. acest an ????

Leave a Comment