Poştaşii sălăjeni au protestat cu măştile pe faţă

Circa 45 de angajaţi ai Poştei Române au protestat joi dimineaţă, în faţa Prefecturii Sălaj, faţă de modul în care se urmăreşte restructurarea companiei. Unii dintre protestatari au purtat măşti, în semn de protest faţă de directorul general al Poştei şi “măsurile comuniste” ale acestuia: “Nu purtăm măşti de frică, ci de revoltă. Directorul general vrea să-i identifice pe cei care participă la acţiunile legale de protest. A trimis chiar şefilor de oficii adrese, solicitându-le să facă liste cu participanţii la proteste”, ne-a declarat Călin Balog, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România – Filiala Sălaj.
Principalele nemulţumiri ale poştaşilor sălăjeni vizează disponibilizările colective, fără acordarea de salarii compensatorii, reducerea numărului de ghişee şi oficii poştale, neplata orelor suplimentare. După cum susţine Balog, prin restructurarea Poştei Române, Zalăul va rămâne cu doar două din cele cinci oficii poştale. “Planul de restructurare prevede desfiinţarea a trei oficii poştale din Zalău – cel din cartierul Brădet, cel din Dumbrava Nord, precum şi cel din apropierea platoului de marmură. Asta înseamnă că în reşedinţa de judeţ vor mai funcţiona doar două subunităţi: la Astralis şi la sediul existent în spatele Primăriei Zalău”, a explicat liderul sindical.
Şi oficiile din mediul rural vor avea de suferit, activitatea acestora urmând să fie restrânsă, iar numărul salariaţilor, redus. “Asta înseamnă că un factor poştal va ajunge să deservească trei-patru localităţi”, a mai spus Călin Balog. În urma restructurării, 50 din cei 400 de angajaţi pe care Poşta Română îi are în judeţ îşi vor pierde locul de muncă.
În acţiunea lor, poştaşii sălăjeni au fost susţinuţi de Sindicatul Pensionarilor. “Închiderea unor oficii poştale îi va afecta în mod direct pe vârstnicii sălăjeni care îşi ridică pensiile de la Poştă. Dacă în Zalău vor mai rămâne doua două oficii poştale, pensionarii vor fi puşi în situaţia de a se deplasa până la Astralis ori în centru pentru a-şi lua pensiile”, a precizat Ilie Gorgan, preşedintele Sindicatului Liber al Pensionarilor Sălaj.
Aceasta este cea de doua acţiune de protest pe care poştaşii o organizează în acest an, după mitingul de la Bucureşti, din 12 februarie.

4 Thoughts to “Poştaşii sălăjeni au protestat cu măştile pe faţă”

  1. Anonim

    voi nu stiti cine este liderul de sindicat!!!!!
    una zice alta face!!!!!
    a iesit in strada de fatada, el facutele si le-a facut,dar de ochii sindicalistilor iese in strada , pe el nu il intereseaza decat sa ramana lider sa poata manui-manevra-folosi lunar banii sindicatului( aproximativ 10000 lei ron lunar, in frunte cu umflata de contabila de la sindicat .
    de parca nu am sti aproape toti postasii
    si inca ceva : este mana in mana cu ” sefu cel mare’….DE LA JUDET

  2. mm

    faza cu pensionarii e „tare” !
    n-au auzit inca de carduri ? 🙂 ca bancomate sunt destule , la tot pasul …

  3. Parere

    II ANGAJAZA LA MASCATI !!!

  4. Anonim

    CATI BANI ATI LUAT NESIMTITILOR PENTRU RODICA BUDA SA O PUNETI PE UN POST FARA SA NE LASATI SI PE NOI SA PARTICIPAM?
    DLE TEREC SI DLE BALOG SPUNETI SI LUINNOSA CARE VA SUSTINE CA ANGAJATI SOTIILE PDLISTILOR DECAT SA NE LASATI PE TOTI SA NE INCERCAM SANSA!!!!
    NICI MACAR NU NE-ATI LASAT SA PARTICIPAM LA CONCURS.TOTUL A FOST UN MARE SECRET
    RUSINE!!!!!!

Leave a Comment