Aproape 2.000 de zălăuani au “vânat” bonificaţia impozitelor locale

Zălăuanii s-au grăbit să-şi plătească obligaţiile pe care le au faţă de bugetul local, pentru a scăpa de o grijă până anul viitor, dar şi pentru a beneficia de bonificaţia de cinci la sută oferită celor care achită integral taxele locale până la 31 martie inclusiv.

În cele aproape două săptămâni de când au fost deschise ghişeele Serviciului Impozite şi Taxe Locale, Primăria Zalău a încasat aproape 700.000 de lei din aceste dări, suma incluzând atât rămăşiţele din anii anteriori, cât şi obligaţiile aferente anului în curs. Mai mult de 10 la sută din banii colectaţi s-a încasat în data de 10 ianuarie, adică în prima zi în care zălăuanii au avut posibilitatea de a-şi plăti obligaţiile.

Potrivit reprezentanţilor autorităţilor locale, 2.300 de contribuabili zălăuani şi-au plătit până în acest moment taxele şi impozitele locale, 1.750 dintre aceştia beneficiind de reducerea de cinci procente.

Printre persoanele care au de scos din buzunar cele mai mari sume pentru achitarea impozitelor se numără şi 35 de zălăuani proprietari de autovehicule cu capacitate cilindrică peste 3.000 de metri cubi. Fiecare dintre respectivii contribuabili trebuie să vireze la bugetul local aproximativ 4.000 de lei.

Reamintim că la începutul acestui an, consilierii municipali au aprobat indexarea taxelor locale cu rata inflaţiei din perioada 2010-2012, lucru ce s-a concretizat în majorarea impozitelor pentru imobile cu 16 procente. Măsura a venit la scurt timp după ce primarul Radu Căpîlnaşiu dădea asigurări că zălăuanii vor plăti, în 2013, aceleaşi sume precum în anul precedent.

One Thought to “Aproape 2.000 de zălăuani au “vânat” bonificaţia impozitelor locale”

  1. talos daniel

    sa-i fie rusine primarului,ca una zice si alta face.

Leave a Comment