Ani grei de închisoare pentru doi ţepari prin metoda „Accidentul”

Doi bărbaţi care au reuşit să înşele o femeie prin motada „Accidentul” au fost condamnaţi, zilele trecute, de către magistraţii Judecătoriei Zalău.
Eugen Mărcuş şi Sorin Gabriel Diaconescu au fost trimişi în judecată în luna martie a anului trecut, fiind acuzaţi că au păgubit o femeie cu 2.400 de lei, după ce au apelat-o sub pretextul că fiul ei a fost implicat într-un accident.
Cel dintâi, în prezent deţinut în Penitenciarul Oradea, a fost găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi condamnat la doi ani de închisoare. Cum bărbatul a comis infracţiunea în perioada în care era încarcerat şi anterior liberării condiţionate, instanţa a adăugat şi restul de pedeapsă rămas neexecutat, cei cinci ani pe care îi execută în prezent pentru o altă faptă penală, astfel că inculpatul va avea de executat în regim de detenţie 5 ani, 8 luni şi 1.147 zile de închisoare
Celălalt a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare pentru complicitate la înşelăciune, la care s-au adăugat resturile de pedeapsă neexecutat ca urmare a liberării condiţionate în alte dosare. Ca urmare, Sorin Diaconescu va petrece în spatele gratiilor un an, şase luni şi 944 de zile. În plus, judecătorii i-au obligat să plătească părţii civile 2.400 de lei cu titlu de daune materiale şi câte 1.500 de lei, cheltuieli judiciare către stat. Soluţia poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Leave a Comment