Trei ani într-un centru de detenţie pentru un minor găsit vinovat de tentativă de omor

Adolescentul în vârstă de 17 ani din satul Aluniş, care, în vara anului trecut, a înjunghiat un tânăr în timpul unui festival de muzică populară desfăşurat la Cehu Silvaniei, şi-a aflat, zilele trecute, pedeapsa.
Magistraţii Tribunalului Sălaj l-au găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor şi a celei de port ilegal de cuţit, şi i-au aplicat o măsură educativă privativă de libertate, respectiv internarea într-un centru de detenţie pe o perioadă de trei ani. Adolescentul, care se află în arest preventiv încă din 26 iunie 2016, a fost obligat să achite victimei 50.000 de lei daune morale şi 450 de lei despăgubiri materiale, Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, despăgubiri de 1.028 de lei, suma urmând a fi actualizată cu dobânda legală penalizatoare de la data naşterii dreptului de creanţă şi până la achitarea integrală, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj, 535,72 lei. De asemenea, inculpatul va suporta şi cheltuielile judiciare în valoare de 2.650 de lei. Decizia instanţei poate fi contestată în termen de zece zile de la comunicare.
Reamintim că agresiunea a avut loc în dimineaţa zilei de 26 iunie 2016, în jurul orei 4, în timpul Festivalului Internaţional al Dansului şi Cântecului Codrenesc de la Cehu Silvaniei.
Pe fondul unei neînţelegeri între inculpat şi tânărul de 19 ani, cel dintâi i-a aplicat părţii vătămate o lovitură cu un cuţit cu lama de 11 cm, în zona gâtului, cauzându-i o plagă înţepată tăiată de 2 centimetri lungime şi 2 centimetri profunzime laterocervicală dreaptă, cu secţiunea muşchiului sternocleidomastoidian drept.

Leave a Comment