Șapte comune din Sălaj nu au medic de familie

Numărul comunelor sălăjene în care nu există vreun medic de familie a crescut la șapte, după ce unul dintre specialiști a decedat, iar un altul a ales să profeseze într-o altă parte a județului, a anunțat miercuri, 15 martie, Ligia Marincaș, directorul Direcției de Sănătate Publică Sălaj.
Potrivit spuselor sale, cele șapte comune sunt Benesat, Coșeiu, Lozna, Treznea, Zalha, Zimbor şi Gîrbou. Pentru două dintre aceste unităţi administrativ-teritoriale, au fost identificate deja soluţii, contractele urmând să fie semnate în curând: la Gîrbou va merge unul dintre cei doi medici care profesează în Bălan, iar la Zimbor, un medic pensionar din Zalău. În ceea ce îi priveşte pe cetăţenii din celelalte comune, ei vor fi nevoiţi să se înscrie pe listele unor medici din comunele învecinate.
„Din păcate, nici în acest an nu am reuşit să asigurăm în toate comunele cabinete ale medicului de familie independente, în principal din cauză că în respectivele cazuri numărul de asiguraţi este mic. Asta nu înseamnă că asistenţa medicală nu este asigurată, majoritatea pacienţilor fiind înscrişi la medicii din alte comune”, a precizat Ligia Marincaş.
Oficialul DSP Sălaj a adăugat că în Almaş, Ip, Măerişte, Sîg, Surduc, Valcău şi Bălan s-ar justifica existenţa unui al doilea medic de familie, posturi vacante existând şi în oraşele Şimleu Silvaniei şi Jibou. „Toate posturile vacante au fost multiplu mediatizate şi de către noi şi de către Casa de Sănătate”, a precizat Marincaş.

3 Thoughts to “Șapte comune din Sălaj nu au medic de familie”

  1. parl frans

    Muiere tare, a rupt Olguța și franceza!

  2. Anonim

    Ați uitat să precizați faptul că în cadrul multor comune există localități,foarte îmbătrânite din punct de vedere demografic,care se află la o distanță foarte mare de centrele de comună,în care nu există un astfel de serviciu.Exemplu satul Zalnoc care nu mai are un astfel de serviciu din 1989 iar cetățenii sunt nevoiți să-și plătească drumuri ocazionale pentru un consult sau pentru o rețetă…

  3. cititor consecvent

    În Treznea este o clădire modernă, nouă, frumoasă pe care scrie „Cabinet medical”, farmacie, Stomatologie, în buricul satului. Stă goală de aproape doi ani şi bolnavii merg la Zalău sau la Agrij pentru o injecţie… Asta da politică pentru oameni…

Leave a Comment