Opt cazuri de rujeolă identificate în Sălaj

Peste 2.000 de copii din Sălaj au fost vaccinați împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei, în primele două luni ale acestui an, în cadrul campaniei naționale de limitare a extinderii acestei maladii ce a făcut până în prezent 17 victime la nivel național.
„Ca urmare a adresei Ministerului Sănătății prin care s-a implementat planul de măsuri privind limitarea extinderii epidemiei de rujeolă, în lunile ianuarie și februarie în județul Sălaj s-au efectuat 2.030 de vaccinări ROR. Vaccinarea continuă, cu recuperarea copiilor restanțieri, conform instrucțiunilor”, a declarat Ligia Marincaș, directorul Direcției de Sănătate Publică Sălaj.
Potrivit spuselor sale, de la începutul anului au fost semnalate în județ opt cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă, județul fiind ocolit de problemele existe în alte zone ale țării, unde s-au înregistrat în total 17 decese. Din totalul celor îmbolnăviți, ale căror vârste sunt cuprinse între un an și nouă ani, trei au fost vaccinați, iar cinci, nu.
Medicii de familie din județ au în prezent la dispoziție 1.157 de doze ROR pentru vaccinare.

2 Thoughts to “Opt cazuri de rujeolă identificate în Sălaj”

  1. alin

    Ultimul caz de rujeolă din Sălaj s-a înregistrat în luna decembrie şi a fost un caz izolat, care nu a generat un focar. Prin urmare, Direcţia de Sănătate Publică Sălaj transmite asigurări sălăjenilor că focarul de rujeolă din Sălaj a fost eradicat.

  2. alin

    este o stire din salajeanul

Leave a Comment