Arestare în lipsă pentru un zălăuan cercetat pentru trafic de etnobotanice

Magistraţii Tribunalului Sălaj au dispus arestarea pentru 30 de zile a celui de-al patrulea membru al grupării infracţionale destructurată la finele lunii februarie de către procurorii DIICOT Sălaj.
Este vorba despre Beczi Norbert Szabolcs, pe numele căruia procurorii au formulat propunere de arestare în lipsă, acesta fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de iniţierea sau constituire a unui grup infracţional organizat şi de efectuarea, fără drept, a operaţiunilor cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. Potrivit procurorului de caz, Dan Buduşan, este vorba despre un zălăuan în vârstă de 27 de ani, bănuit că se ocupa de porţionarea, ambalarea şi vânzarea de etnobotanice, alături de cei trei tineri arestaţi la începutul lunii martie pentru fapte similare.
Tânărul, despre care anchetatorii au informaţii că s-ar afla în Anglia, va fi dat în urmărire internaţională prin Interpol.
Reamintim că cei patru bărbaţi arestaţi în acest dosar, cu vârste cuprinse între 20 şi 27 de ani, sunt suspectaţi că fac parte dintr-un grup infracţional care acţiona atât pe raza municipiului Zalău, cât şi a oraşelor Şimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei şi Jibou, comercializând plicuri cu substanţe etnobotanice. Gruparea a fost destructurată în 28 februarie, în urma unui flagrant organizat în cartierul Dumbrava Nord. Procurorii vorbesc despre aproximativ 150 de tranzacţii lunare, preţul unui plic cu 0,15 grame fiind cuprins între 20 şi 30 de lei. Cele mai multe tranzacţii se făceau direct de la fereastra unui apartament din cartierul zălăuan.

Leave a Comment