Analia Selis concertează la Zalău

Melomanii sunt invitaţi marţi, 14 martie, de la ora 18, la concertul „Tango simfonic. Şi atât”, organizat de către Primăria Zalău și Casa Municipală de Cultură Zalău, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii.
Evenimentul cultural va avea loc în sala de spectacole din Clădirea Transilvania şi îi va aduce în faţa publicului pe membrii orchestrei Alegria. Pe scenă, alături de dirijorul Vlad Agachi, vor avea reprezentații binecunoscuta artistă Analia Selis și pianistul și compozitorul argentinian Mariano Castro, care vor propune o nouă abordare asupra muzicii clasice, combinate cu acordurile ritmurilor latine.
Cu acest prilej, Analia Selis vine în faşa zălăuanilor cu o propunere specială: un concert de tangouri, valsuri și milonga argentiniene completate cu un moment special de tangouri celebre românești. Toate acestea, alături de pianistul și compozitorul argentinian Mariano Castro (membru al renumitei trupe Narcotango) și de orchestră.
Una dintre cele mai exotice şi mai apreciate voci din peisajul muzical românesc, Analia Selis, originară din Argentina, a cântat în numeroase concerte proprii, în cele mai importante săli din România: Sala Palatului, Teatrul Naţional, Sala Polivalentă, Sala Radio şi în filarmonicile din ţară. A fost invitată să deschidă evenimente muzicale importante, ca cele susţinute de Buena Vista Social Club, Juanes, Natalie Imbruglia, Septeto National de Cuba.
Analia Selis a reprezentat Argentina la Festivalul Cerbul de Aur 2004, când s-a clasat pe locul al treilea. Acest pas i-a adus imediat un contract propus de casa de discuri Media Pro Music, cu care a lansat două albume „Aqui hoy” şi „Aqui manana”, urmate de apariţia discografică Suenos-Vise, produs de Cat Music. În anul 2009, solista a lansat proiectul „Latino America”, prin care se întoarce la muzica ei de suflet din ţara natală şi a dăruit publicului albumul „Cântece de Crăciun” pentru cei mici şi cei mari. Un an mai târziu, a înregistrat albumul „Un instante”, alături de chitaristul Julio Santillan, violoncelistul Răzvan Suma şi actriţa Mihaela Teleoacă. A fost invitată să concerteze la două ediții ale Festivalului Internațional „George Enescu”. În 2014 a participat la Turneul Național „Vă place Tango?”, alături de violoncelistul Răzvan Suma și chitaristul Julio Santillan.
„Dacă ești în căutarea unui concert care să aducă pe aceeași scenă cele mai sofisticate acorduri, concertul „Tango simfonic. Și atât” este evenimentul la care trebuie să participi”, transmit organizatorii.
Prețul unui bilet este de 10 lei. Biletele vor fi puse în vânzare începând de luni, 6 martie, la sediul Casei Municipale de Cultură Zalău, după următorul program: luni-joi: 10-18, vineri: 10-15.

Leave a Comment