Controale în şase cluburi din Sălaj, după incendiul din Bamboo

Echipaje mixte formate din reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” Sălaj şi jandarmi au desfăşurat controale inopinate în cluburile şi discotecile din Zalău, Jibou şi Rus. Demersul vine în contextul incendiului care a cuprins clubul bucureştean Bamboo.
În total, susţin oficialii ISU Porolissum, în perioada 21-22 ianuarie, au fost verificate şase astfel de cluburi, cu scopul verificării respectării măsurilor legale privind apărarea împotriva incendiilor. Acţiunile au scos la iveală 16 deficienţe, cinci dintre ele fiind înlăturate pe timpul controlului, şi s-au lăsat cu 11 sacţiuni. Potrivit sursei citate, este vorba despre opt avertismente şi trei sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.500 de lei.
„Principalele nereguli identificate în teren au constat în căi de evacuare blocate, exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice (subdimensionate ori învechite) şi utilizarea de elemente pentru decoraţiuni interioare din material combustibil (draperii, perdele, pereţi falşi etc.)”, ne-a declarat Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj.
Acesta a mai precizat că din totalul celor şase cluburi verificare, trei nu aveau autorizaţie de securitate la incendiu, document pe care trebuie să îl obţină până în 30 iunie 2017.

5 Thoughts to “Controale în şase cluburi din Sălaj, după incendiul din Bamboo”

  1. Tăunu

    Controale de formă, pentru acest regim nu este prioritară viaţa românulu. Nu, nu, este important gheşeftul patronului, să-i ia dreaqu !

  2. Anonim

    Halo pompieri La cibanca salvosan ati fost

  3. xxxx

    la cabinetele medicilor de familie mergeti

  4. Alfaman

    Supermaket-urile au fost verificate? Autobuzele, microbuzele? Asa de mantuiala,precis.

  5. Anonim

    hop si ai nstri, dupa ce a ars spelunca aia plina de drogati si panarame. In alte conditii, astia din salaj nu si misca fundurile la controale? vai si amar!

Leave a Comment