Se îngroaşă rândurile candidaţilor respinşi la concursul pentru directorii de şcoli

Probele orale continuă să facă victime în rândul pretendenţilor la fotoliile de director şi director adjunct în şcolile şi grădiniţele sălăjene. Primul eşec a fost înregistrat miercuri, iar altele două joi, în cea de-a patra zi dedicată examenelor orale.
Potrivit datelor publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, săptămâna trecută au fost programaţi 60 de candidaţi, trei dintre ei solicitând reprogramarea. La proba de evaluare a CV-ului, trei nu au reuşit să obţină minumul de 35 de puncte care le-ar fi permis să rămână în cursă.
Candidatului la şefia Şcolii Gimnaziale “Avram Iancu” Aluniş, Ioana Bene, respinsă, miercuri, la examenul oral, i s-au alăturat, în ziua următoare doi directori în funcţie: Ioana Anamaria Ciupe, de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Aghireş, şi Livia Cheşeli, de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Cristolţ.
Ioana Anamaria Ciupe a reuşit să obţină doar 22,5 puncte pentru CV, faţă de cele 43,75 puncte cumulate la proba scrisă, în timp ce Livia Cheşeli a primit un calificativ ruşinos, de doar 10,75 puncte, la evaluarea CV-ului, după ce săptămâna trecută a trecut cu greu de examenul scris, reuşind 35,625 puncte.
Înscrisă în competiţie pentru două fotolii de director – al Şcolii Gimnaziale „Porolissum” Zalău şi al Şcolii Gimnaziale nr. 1 Agrij – Aurelia Pavel a fost admisă pentru primul post, astfel că s-a retras de la a doua evaluare.
Un singur cadru didactic din cele testate până acum a avut CV perfect. Este vorba despre fostul inspector general şcolar Ioan Abrudan, cel care doreşte şefia Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Zalău. El a fost evaluat cu punctajul maxim şi la proba de evaluarea a ofertei manageriale şi a scrisorii de intenţie. Tot cu 50 de puncte la această probă se laudă şi Ioana Tuduce, care vrea postul de director al Centrului Judeţean de Excelenţă Zalău, Emilia Negru, de la Grădiniţa cu Program Prelungit “Ion Creangă” Zalău, Gheorghe Bancea, de la Şcoala Gimnazială “Corneliu Coposu” Zalău, Nadia Chichişan, de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 3 Şimleu Silvaniei, Ioana Maria Csatari, de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 Şimleu Silvaniei, Victor Varga, Liceul Teoretic “Ion Agârbiceanu” Jibou, Cristina Gabriela Pop, Şcoala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” Zalău, Bianca Adriela Şerban, de la Colegiul Naţional “Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei, Florica Fanca, de la Grădiniţa cu Program Prelungit “Căsuţa cu poveşti” Zalău, Melania Gârdan, de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Sălaj, Dari Toma, de la Liceul Tehnologic nr. 1 Sărmăşag, Stelian Flonta, de la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Şimleu Silvaniei, Algela-Maria Lipo, de la Şcoala Gimnazială „Silvania” Şimleu Silvaniei.
Nici candidaţii pentru fotoliile de adjuncţi nu s-au lăsat mai prejos şi au cumulat 50 de puncte. Este cazul Danielei Monica Jako, de la Şcoala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” Zalău, a Irinei Pakular, de la Şcoala Gimnazială “Corneliu Coposu” Zalău, a Floricăi Gorgan, de la Liceul Tehnologic nr. 1 Sărmăşag, a Lilianei Reli Cîmpan, de la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Şimleu Silvaniei, a Mărioarei Ghile, de la Şcoala Gimnazială „Silvania” Şimleu Silvaniei şi Lucia Eluţa Cliţan, de la Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Hida.
Examenele orale, ce se desfăşoară la Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, se vor încheia în 27 octombrie, rezultatele fiind publicate la sediul şi pe site-ul ISJ/Ministerului Educaţiei/unităţii de învăţământ particular, după încheierea probei, în aceeaşi zi. În faţa comisiei, fiecare dascăl îşi prezintă oferta managerială şi planul operaţional gândit pe un an. În judeţul Sălaj, în competiţie au rămas 106 din cei 110 înscrişi iniţial.

6 Thoughts to “Se îngroaşă rândurile candidaţilor respinşi la concursul pentru directorii de şcoli”

  1. Cristi

    Sa vedem la API cum se va prezenta comisia la interviu .Il vor promova pe domnul Lungu.actualul director sau vor fi corecți si nu vor umbla la butoane .

  2. Anonim

    nu comisia se prezinta la interviu, ci candidati. comisia doar evaluaeaza, nu are butoane.

  3. Cristi

    Destept esti.Sti cine sunt membri comisiei?După aia fă pe desteptu .

  4. Cristi

    Ai vazut rezultatele de la API comunistule ce ai de zis? La scris nu au putut fura au furat la interviu.Tara de rahat

  5. Coco

    Au dreptate Cristi este o tara cu mult gunoi

  6. Coco

    Ar trebui să intre pe fir DNA să vadă cine a făcut oare parte din comisie de la primărie și cine lea pus oe post. Să vadă ce sa întâmplat.

Leave a Comment