Cauţi un job la stat? Instituţiile bugetare sălăjene fac angajări

Sălăjenii care au visat dintotdeauna să lucreze la stat, au acum ocazia perfectă de a-şi încerca norocul. Zeci de posturi sunt puse la bătaie, în aceste zile, în instituţiile din judeţ. Dacă pentru cele disponibile în administraţia publică locală, oferta este concentrată într-un singur loc, respectiv pe portalul posturi.gov.ro, pentru posturile vacante în celelalte instituţii bugetare, căutarea poate fi ceva mai complicată.

Pe portalul portalul specializat pentru posturi vacante în administraţia publică din România – posturi.gov.ro – figurează ca disponibile în mediul bugetar sălăjean, 33 de locuri de muncă. Mai mult de jumătate dintre ele sunt puse la bătaie de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj, instituţie care caută pentru Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Handicap Boghiş, coordonator de specialitate, psiholog, kinetoterapeut, asistent medical, patru infirmieri, doi instructori ergoterapie şi un muncitor calificat bucătar. La Complexul de Servicii Sociale Crasna, instituţia a scos la concurs posturi de logoped, medic, instructor ergoterapie, psihopedagog (două posturi), psiholog şi infirmier.
Angajări se fac şi la Primăria Zalău, pe un post de consilier debutant în cadrul Direcţiei Tehnice – Serviciul investiţii, achiziţii publice, un altul de consilier asistent pentru Direcţia Administraţie Publică – Biroul administrație locală-arhivă şi unul de consilier asistent, la Centrul de relaţii cu publicul, la Primăria Şimleu Silvaniei, aflată în căutarea unui consilier superior la Direcţia Economică şi la Primăria comunei Dragu, care vrea să angajeze patru persoane ca şofer şi muncitori la Serviciul Public de Gospodărire Comunală. Lista administraţiilor publice locale care au nevoie de personal este completată de către Primăria comunei Ileanda, care angajează asistent medical comunitar, de Primăria comunei Marca, unde este scos la concurs postul de şofer şi de Primăria Boghiş, cu un post de consilier asistent în cadrul Compartimentului de achiziţii publice.
Consiliul Judeţean Sălaj a anunţat că are nevoie atât de un consilier debutant, în Compartimentul dezvoltare regională din cadrul Direcţiei managementul proiectelor şi dezvoltare regională, cât şi de un îngrijitor cu studii liceale, pentru Serviciul Administrativ din cadrul Direcţiei economice.
Locuri de muncă vacante mai sunt la Centrul de Cercetări Biologice Jibou (auditor) şi la Unitatea Militară 02591 (analist/programator).
După ce, din motive de criză economică, instituţiile bugetare puteau angaja o persoană la şapte plecate din instituţie, în 2013, prin apariţia OUG 77, instituţiilor şi autorităţilor publice li s-a permis să ocupe prin concurs/examen posturi conform principiului „unu la unu”, respectiv la un post ocupat devenit vacant un post ocupat. Locurile de muncă la stat scoase la bătaie în ultima perioadă nu au fost deloc puţine. Zilele trecute, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj a finalizat înscrierile pentru cele 22 de posturi de agenţi disponibile în mediul rural. Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a căutat medici, asistenţi medicali, îngrijitori de curăţenie, registratori medicali, infirmieri, fochişti, economist, în timp ce Serviciul de Ambulanţă Judeţean Sălaj a angajat asistenţi medicali generalişti, dar şi ambulanţieri.

One Thought to “Cauţi un job la stat? Instituţiile bugetare sălăjene fac angajări”

  1. Buzetari

    Daca angajarile se fac ca in primarii,cu examene trucate si castigate la interviu,jugraneala-i completa si sansele unuia care nu cunoaste pe cine trebuie sunt nule.
    De obicei si obiceiuri posturile in administratia locala sunt cu dedicatie.
    Masurile matraselilor cu concursurile dedicate sunt in ordine crescatoare,blatanu,piloceanu,facareanu,nesimtzeanu,propteanu si jugrestanu!

Leave a Comment