Bătaie cu pietre şi bâte în Ileanda

 

Bătaie în toată regula duminică după-amiază în comuna Ileanda. Conflictul a izbucnit, în jurul orei 17, între două grupuri de tineri, unul din Satu Mare şi unul din localitate. Potrivit informaţiilor primite de la Tincuţa Dumuţa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, tentaţi de preţul bun al motorinei, şase sătmăreni, cu vârste cuprinse între 24 şi 43 de ani, au venit în Ileanda pentru a cumpăra combustibil, însă, la scurt timp după achiziţionarea mărfii, aceştia şi-au dat seama că au fost traşi pe sfoară. În canistre nu era decât banala apă tulbure din râul Someş. Păgubiţii s-au întors în sat pentru a le cere socoteală escrocilor, însă aceştia au fost atacaţi cu bâte şi pietre de cei din Ileanda, moment în care unul dintre sătmăreni a scos un pistol cu bile de cauciuc, rănindu-l pe unul dintre atacatori, un adolescent în vârstă de 13 ani. Băiatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, însă nu a necesitat internarea.
Pentru aplanarea conflictului au intervenit poliţiştii din Ileanda, ajutaţi de cei de la Intervenţie Rapidă. Potrivit sursei citate, la intervenţia oamenilor legii, tinerii din Ileanda au ripostat şi au distrus maşina sătmărenilor. „În cauză, pe numele sălăjenilor s-a întocmit dosar penal pentru înşelăciune, distrugere şi tulburarea liniştii publice, iar pe numele sătmăreanului pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, a precizat reprezentantul IPJ Sălaj.

„Motorina” de Ileanda costa patru lei/litru
Ţepele cu apă în loc de motorină au început în urmă cu mai bine de doi ani, zeci de naivi fiind traşi pe sfoară până în prezent şi deşi o parte dintre escroci, tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, au fost identificaţi de oamenii legii, tot mai mulţi dintre localnici par să se fi „specializat” în astfel de tranzacţii.
Anul trecut, la începutul lunii octombrie, doi tineri din comună au fost cercetaţi penal pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, după ce au fost prinşi în timp ce încercau să vândă unui bistriţean 500 de litri de apă în loc de motorină. Ghinionul suspecţilor a făcut ca, în momentul în care bărbatul le plătea aşa-zisa motorină, la avantajosul preţ de doar trei lei/litru, să-şi facă apariţia oamenii legii. Poliţiştii din Ileanda au fost sesizaţi de către un bărbat din Reteag, judeţul Bistriţa-Năsăud, cu privire la faptul că două persoane din localitate i-au oferit spre vânzare cantitatea de 500 litri motorină, la preţul de trei lei/litru. Oamenii legii au realizat un flagrant, în urma căruia i-au identificat pe Nicolae V., în vârstă de 18 ani, din Ileanda, şi Alina M., de 32 de ani, din Perii Vadului, imediat după ce au încărcat 19 canistre în maşina bistriţeanului şi au încasat suma de 250 de euro, contravaloarea unei părţi din cantitatea de 500 litri de motorină. După o examinare sumară a conţinutului canistrelor, s-a constatat că acestea fuseseră umplute cu apă în loc de motorină. Pe numele celor doi sălăjeni, oamenii legii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru înşelăciune. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.
Tot anul trecut, în luna ianuarie, alţi doi tineri din comună, unul de 15 ani şi celălalt de 18 ani, au fost prinşi în flagrant de poliţişti în timp ce încercau să vândă unui bărbat din Satu Mare 300 de litri de apă în loc de motorină. Profitând de neatenţia sătmăreanului, suspecţii au turnat motorină peste capacul canistrelor în care vindeau combustibilul, astfel încât victima să fie sigură pe ceea ce plăteşte. Potrivit reprezentanţilor IPJ Sălaj, sătmăreanul a apucat să achite suspecţilor suma de 1.200 de lei pentru canistrele cu aşa-zisa motorină, la preţul de patri lei/litru, faţă de peste şase lei/litru cât costa la pompă, însă prejudiciul cauzat a fost recuperat şi restituit păgubitului.

3 Thoughts to “Bătaie cu pietre şi bâte în Ileanda”

  1. Anonim

    Fraieri si cei din Satu Mare. In Ucraina, motorina e mai ieftina decat in Ileanda. Si o cumperi din pompa nu de pe marginea drumului.

  2. Anonim

    Cineva ,in mod sigur sta in spatele afacerii?

Leave a Comment