Directorul DSVSA Sălaj garantează că merele de la Pericei au fost de calitate

În replică la acuzaţiile ce i-au fost aduse, zilele trecute, de către preşedintele PDL Sălaj, deputatul Lucian Bode, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj, Petre Firicel, a precizat că „probele de alimente din loturile administrate copiilor au fost recoltate de către personal instruit, au fost ambalate şi sigilate la faţa locului, iar contraprobe identice sigilate au fost lăsate în responsabilitatea conducerii şcolii”.
În ceea ce priveşte probele recoltate din cele trei loturi de lapte, măr şi cornuri, oficialul DSVSA Sălaj susţine că acestea au fost examinate în laboratorul instituţiei prin metode acreditate, iar parametrii organoleptici, fizico-chimici şi microbiologici au fost în limite normale.
Firicel neagă varianta potrivit căreia îmbolnăvirea putea fi cauzată de unele substanţe toxice, dat fiind faptul că merele au fost supuse unor examene de laborator la producător, „fără să se constate depăşiri ale valorilor admise conform Buletinelor de analiză existente în dosarul de participare la licitaţie”.
Directorul este de părere că „tulburările digestive reclamate de elevi puteau fi rezultatul unei combinaţii nepotrivite, adica mere cu lapte, care au produs o hiperaciditate gastrică” şi concluzionează că „acţiunile derulate de catre DSVSA Sălaj se încadrează în totalitate prevederilor legale, iar alimentele distribuite în şcoli prin programele guvernamentale se încadrează în parametrii normali de calitate şi salubritate”.

2 Thoughts to “Directorul DSVSA Sălaj garantează că merele de la Pericei au fost de calitate”

  1. Anonim

    Penibil.Chiar asa prosti ii crede nenea asta veterinar pe toti ceilalti.Cum sa faca toti cei 30 de copii ,,tulburari digestive datorita unei combinatii intre mere si lapte,,Asta-i tare.

  2. szilaghi

    Maimutoiu asta, nici nu stie pe ce lume traieste. Sta ascuns ca un guzunoi dupa aripile pasari si se balbaie, nu copilul lui sa imbolnavit.

Leave a Comment